REACTORS NUCLEARS

Páginas: 5 (1046 palabras) Publicado: 23 de enero de 2014
ELS REACTORS NUCLEARS











Oriol Puig
1BaxC
INTRODUCCIÓ:

Formes d’aconseguir energia:
Hi han moltes formes d’aconseguir energia nosaltres les dividim en dos grans grups:
RENOVABLES: com l’energia solar hidràulica geotèrmica entre altres aquestes energies son aquelles que son pràcticament inesgotables i per tant es poden reutilitzar.
NO RENOBABLES: En aquest segon grupd’energies hi trobem la petrolífera l’energia del carbó i la nuclear entre altres, d’aquesta última l’energia nuclear serà en la que ens fixarem.
Diagrama de blocs:

L’energia nuclear:
L’energia nuclear és una de les energies més modernes que es coneixem. Aquesta energia s’obté al modificar el nombre dels elements químics en els nuclis, tan com per fissió o fusió.
El procés de fissióconsisteix en trencar els neutrons del nucli fent que es desestabilitzi i alliberi una gran quantitat d’energia.
El procés de fusió consisteix en fer exactament el contrari que el procés de fissió.
Per produir aquestes efectes cap als nuclis es bombardegen neutrons.
L’energia nuclear allibera molta més energia per massa que qualsevol altre font ja que no es consumeix sinó que es fisiona o és fussiona.PARTS D’UNA CENTRAL NUCLEAR:
Components:
Les parts més importants d'una central nuclear son: el reactor, les turbines, l'alternador i el condensador.
El reactor: a traves de l’energia calorífica que desprèn l’urani al fisionar-se l’aigua s’escalfa i obtenim el vapor que farà moure les turbines
Barres de control: el seu funcionament es basa amb una seria d’instruments tèrmics que mesuren elflux nuclear i a partir del resultat es controla l’energia insertant o retirant les barres de control per tal de frenar o accelerar la reacció
Barres de combustible: L'urani, amb un contingut aproximadament del 0'7% d'urani 235 s'obté en mines subterrànies o a cel obert.
La turbina: Es mou gràcies el vapor de l’aigua passant d’un gran poder calorífic a mecànic.
Les turbines nomes tenen el rotormòbil i això provoca que necessitin components com per exemple coixinets i lubricació per a poder funcionar i fer que el vapor surti de la turbina i l’aire hi entri.
Un alternador: És l’encarregat de produir el corrent elèctric a partir de l’armadura.
Per a condensar el vapor s'utilitza un tercer circuit d'aigua, procedent de un llac, un riu o una torre de refrigeració. La torre d'un reactortípic te uns 15 metres d'altura i 5 metres de diàmetre, amb parets de 25 centímetres d'espessor.







L'Urani (Energia Nuclear) escalfa l'aigua a 235º centígrads al reactor (Energia Tèrmica), aquesta produeix una gran quantitat de vapor (Energia cinètica). Aquest vapor es fa passar per una turbina que fa rodar un eix (Energia de rotació) connectat a un alternador que produeix energiaelèctrica.
REACTOR NUCLEAR:

Introducció: Tipus de reactors nuclears:
Un reactor nuclear és un dispositiu on es produeix una reacció nuclear en cadena controlada. Es pot utilitzar per a l’obtenció d’energia a les centrals nuclears, gràcies a la producció de materials fissionables com el plutoni entre altres.
Aquests reactors nuclears produeixen energia comercial tot i que és molt perillòsFuncionament:
L’energia és produeix mitjançant la fissió o fussió en dins el reactor nuclear i la calor alliberada en la reacció nuclear transforma l’aigua en vapor i aquest vapor fa moure les turbines accionant els generadors elèctrics.
Tipus de reactors nuclears:
REACTORS D'AIGUA A PRESSIÓ
El refrigerant es troba a una pressió de 150 atm a una temperatura de 325ºC desprès escalfa un circuitsecundari d’aigua que es convertirà en vapor. Aquest vapor propulsarà els generadors que produiran energia elèctrica. (aquesta aigua no és reactiva) Per a condensar el vapor es fa servir un tercer circuit d’aigua procedent de l’exterior (llac o riu) o una torre de refrigeració.





EL REACTOR D'AIGUA EN EBULLICIÓ
L’aigua de refrigeració està a una pressió menor i per tan bull al nucli. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica4 Reactors
  • Centrals Nuclears
  • centrals nuclears
  • Centrals Nuclears
  • Accidents nuclears
  • Tecnologia centrals nuclears
  • Tractament De Residus Nuclears
  • Els cementiris nuclears

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS