realidad social

Páginas: 3 (585 palabras) Publicado: 14 de abril de 2014
La realitat social està formada per tots aquells diferents punts de vista dels humans. Aquests diferents punts de vista fan que cada persona percebi la realitat d’una manera diferent als altres ique per tant les nostres opinions siguin diferents.
Inconscientment dintre de la nostre percepció d’una realitat determinada hi trobem immersos una sèrie de valors, coneixements, principis, teories,etc., que fan que veiem la realitat d’una manera en comptes d’una altre, tal com he dit abans.
Els paradigmes són exactament això una manera que tenim de percebre la realitat un conjunt de persones,tot i que hi ha diverses maneres de concebre la realitat sempre hi ha una que s’imposa a les altres. Els canvis de paradigma són molt difícils d’assimilar en les nostres societats, ja que comporta uncanvi radical en la manera de veure la realitat a com la veiem abans.
Per altre banda els humans tenim una necessitat de tenir que classificar tot allò que coneixem i això fa que imposem unesetiquetes. Aquest etiquetatge el realitzem segons el nostre punt de vista, la nostra manera de concebre la realitat i la manera en que ens influeix la realitat social, i això provoca que les etiquetessiguin falses o que molt de cops generalitzin provocant efectes negatius en les persones que etiquetem i en les persones que ens envolten que confien en que totes aquelles etiquetes que fem són reals.Aquest tipus de generalització i de necessitat de classificar ens porta a que al llarg de la historia es produeixin discriminacions com poden ser el nazisme, el racisme etc. tot i que en principi aixònomés sigui una etapa de la història, aquestes idees de que hi ha una raça superior va passant de pares a fills i costa molt que les mentalitats evolucionin cap a un canvi d’idees. Les persones que ésqüestionen tot allò que els envolta i els preocupa acostumen a tenir unes mentalitats més disposades a realitzar més ràpidament canvis de mentalitat, i això afavoreix a la resta de la societat ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Realidad social
  • realidad social
  • realidad social
  • La Realidad Social
  • Realidad social
  • REALIDAD SOCIAL
  • Realidad Social
  • Realidad Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS