Realisme

Páginas: 2 (299 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2015
Realisme
Que és el realisme?
El Realisme és un corrent artístic que pretén plasmar la realitat de la forma més exacta possible a les obres d'art. Si bé la majoria d'obres han buscatassemblar-se al model imitat (tret de l'art abstracte), el realisme prescindeix de símbols i esquemes i busca el detall, la màxima proximitat. Per això com a moviment autònom elrealisme se situa al segle XIX, tant en escultura i en pintura com en la literatura.

Per que es caracteritza?
Es caracteritza per la recerca de l'objectivitat i el rebuig al temes,personatges, situacions i fins i tot llocs; el quotidià i no l'exòtic és el tema central, exposant problemes polítics,humans i socials.

Qui son els bohemis?
Bohèmia com a nom o definició d'ungrup o moviment cultural,1 apareix al segle XIX en l'obra del romàntic ,2 una espècie de novel·la-assajo o ficció biogràfica d'escàs valor literari i sociològic, però que va servir depauta i inspiració a grans obres posteriors en diversos camps de l'art. 3 Així per exemple, l'òpera "La Bohème" de Giacomo Puccini o fins i tot la Louise de Gustave Charpentier i la"Carmen" de Georges Bizet. Es considera a la ciutat de París com a escenari original del fenomen soci-literari.

Per que es caracteritzen?
El tòpic bohemi mostra a un individu,preferentment home,6 amb vocació d'artista, d'aspecte despreocupat, aparença cridanera però desordenada, aliè a les directrius de comportament, etiqueta, estètica i obsessió material de lasocietat tradicional, aspectes aquests que el bohemi sol considerar superficials i, des d'una perspectiva romàntica, barreres per a la seva llibertat. En el millor dels casos, el bohemidefensa la seva permanència al món de les idees, el coneixement, la creació artística, l'enriquiment intel·lectual, l'interès per altres realitats o manifestacions culturals.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Realismo
  • Que Es El Realismo
  • El Realismo
  • Realismo
  • Realismo
  • REALISMO
  • Realismo
  • realismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS