Rebuig escolar

Páginas: 8 (1952 palabras) Publicado: 11 de enero de 2012
RELAT – REBUIG ESCOLAR

1. Indiqueu quins són els problemes i necessitats principals que apareixen el relat, així com qüestions col·laterals
El relat presenta una situació de rebuig escolar. La problemàtica principal seria, per tant, la frustració que sent la nena per la relació amb els seus companys i la soledat de no tenir amics i no tenir en qui confiar ni recolzar-se. A més, la burla,l'aïllament i el “fàstic” que projectaven els seus companys provoca una ansietat en la nena que la entristeix i li dóna inseguretat.
La necessitat és un estat en el que es percep una mancança o malestar que es vol abolir. Entre les necessitats principals es troba canviar radicalment la situació en la que es troba. A més, la nena es troba en una edat en que les amistats són molt importants i l'entornmarca molt com et desenvoluparàs posteriorment en un futur. També s'ha de recalcar que en aquesta edat tot es magnifica i afecta més notablement. Per tant, el fet que aquesta noia hagi patit rebuig escolar pot afectar en el seu futur. En quant amb l'assignatura, podríem relacionar les necessitats d'aquest cas amb les necessitats d'Abraham Maslow, les quals estan relacionades entre elles.
Lanecessitat fisiològica faria referència a la por i al malestar que li suposa a la nena anar a l'escola cada dia. La necessitat de protecció i seguretat seria el fet de no comptar amb amics en els que recolzar-se i, per tant, crear una inseguretat. Les més òbvies, tot i això, són les necessitats socials ja que la nena no té a qui donar o rebre afecte. A més, el fet de no pertànyer a un col·lectiu fa queno es senti integrada dins el seu entorn i agreuja més la sensació de soledat i tristesa. Les necessitats del jo es relacionen amb l'autoestima baixa d'ella mateixa i de la resta de companys que no la respecten. Per últim, la necessitat d'autorealització es refereix a la dificultat que tindrà la noia a l'hora de desenvolupar el seu futur,

2. Indiqueu quines dades considereu necessàries percomprendre millor la situació descrita al relat.
- D’on prové el fastig envers l’altra nena
- Si va intentar modificar la situació en la que es trobava o es va tancar en si mateixa.
- Quant de temps es va prolongar aquesta acció.
- Es va intentar fer quelcom amb la nena que va originar les burles?

3. Indiqueu que diuen les ciències socials sobre les problemàtiques detectades al relat.
Hemestat buscant en diferents pàgines web i les definicions que més s’adeqüen al nostre relat són les següents:

-Viquipèdia:
El rebuig escolar és una tipus d’assetjament escolar que perjudica la víctima. Cal especificar que quan s'anuncia el verb perjudicar fa referència a anul·lar l'autoestima i la personalitat de l'individu assetjat, és a dir, és una pràctica depredadora. L'assetjament escolares dóna en un context de relacions: quan el nen es comença a relacionar amb l'entorn fora de la família. És en aquest moment quan es necessita més relació amb els seus iguals i quan els diferencials de personalitat comencen a treballar. L'assetjador fa creure a la víctima que no cau bé a la resta (atracció), que no és capaç de fer-se guanyar per com és (intimitat) i que tampoc té capacitat delideratge (poder).
L'assetjament es pot presentar de moltes formes, no només físicament sinó que pot tractar-se de procediments subtils que afecten psicològicament al subjecte. El que s'explicita de forma visible i directe es tradueix en agressions violentes físiques però també situacions d'agressió no verbal (perseguir, pressionar, fer malbé o robar pertinences,…) o verbal com l'insult. En un altrenivell es troba el assetjament escolar indirecte com l'exclusió i aïllament o també missatges i notes ofensives.
-Guia infantil segons Dan Olweus:
La definició de Dan Olweus que diu que "un estudiant es converteix en víctima d'assetjament escolar quan està exposat, de forma reiterada i al llarg del temps, a accions negatives dutes a terme per un altre o altres estudiants", és la més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escolar
  • escolar
  • Escolar
  • escolar
  • escolar
  • Escolar
  • Escolar
  • Escolar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS