Recensió del llibre la illa dels 5 fars

Páginas: 21 (5098 palabras) Publicado: 10 de enero de 2012
RECENSIÓ DEL LLIBRE:
L’ILLA DELS 5 FARS
de Ferran Ramon-Cortés

Comunicació i llenguatge

[pic] [pic]

INDEX

RECENSIÓ DEL LLIBRE: L’ILLA DELS 5 FARS de Ferran Ramon-Cortés

• Presentació i Introducció ...................................................................3

• Contingut delllibre............................................................................5

• Aportació fonamental........................................................................6

• Comentaris personals ......................................................................10

• Conclusions generals ......................................................................12

•Bibliografia......................................................................................13

Presentació del llibre

Ferran Ramon-Cortés. L’illa dels 5 fars. Un recorregut per les
claus de la comunicació. Barcelona: RBA – La Magrana, febrer del 2005,
140 pp.

El llibre que jo he llegit es una 3ª edició. Veiem a la pàgina de crèdits que entre la 1ª edició i aquesta sols han passat 3 mesos. Fins al 2010 seran 11 edicions en castellà, 10 encatalà i 6 edicions internacionals (Japó, Xina, Corea, Brasil, Argentina i Portugal). Aquest any la pàgina web de l’autor celebra el 5e. aniversari del llibre.

El llibre, segons ens diu l’autor …és un llibre per comunicar. Per comunicar-se. Davant de mil persones o de dues. A la feina o a la nostra vida personal. Els secrets són els mateixos.

El protagonista, en Ferran ha ofert una conferència.L’ha preparat durant setmanes i l’ha donat amb professionalitat però, encara que no entén perquè, sap que no ha arribat al públic.
Li demana el seu parer a un vell i savi professor, que l’ha escoltat. Aquest li diu que se’n vagi a passar uns dies a Menorca, al refugi que en Ferran te, i que visiti i observi els fars de l’illa, que ells li poden ensenyar millor el que li està demanant. Que elsobservi amb els ulls ben oberts i sense pressa.
Un a un, els fars li van donant les respostes, li van descobrint les claus de la comunicació.
Nosaltres lectors també anirem descobrint de la mà del llibre el que Ferran descobreix de la mà dels fars: quines son les claus per a que els missatges arribin amb claredat al receptor.
És una narració que el mateix autor anomena faula.

IntroduccióEl títol del llibre ens porta al paisatge des de el qual l’autor s’adreçarà a nosaltres, on succeirà l’acció. Ens parla d’una illa, L’illa dels 5 Fars, cinc punts de llum que orienten als navegants que viatgen a prop o no tan a prop d’ella.
Els fars son una eina de comunicació i el llibre també ho serà, com diu la contracoberta, un llibre per comunicar, per comunicar-se, per comunicar-nos.Comunicar-nos els secrets que fan que la comunicació ho sigui, que la llum del seu missatge no es perdi, que la llum giri i il·lumini tot el que la envolta. Com ens avisa el subtítol, recorrerà la qualitat dels diferents llums –cinc- que fan que el que diem sigui lluminós, i que l’auditori, petit o gran, públic o privat, segueixi l’estel de les nostres paraules.

Alguns trets sobre FerranRamon-Cortes:

En el moment que va escriure el llibre, com ell explica a l’entrevista que La Vanguardia li va fer, tenia 42 anys i tres fills, estava casat i enamorat des de feia 13 any. Esperem que segueixi enamorat, el que de segur a canviat és l’edat: actualment te 47 anys. És llicenciat en Econòmiques. Creu en Deu, te una casa a Menorca i pensa que la política gira en torn a la confrontació i queaquesta no és forma d’avançar.

Fa anys va sentir la necessitat d’aprendre comunicació per a millorar la seva vida laboral i personal. Segons les seves pròpies paraules, es va començar a formar i a investigar, i va descobrir que la comunicació era probablement l’habilitat més determinant de les nostres vides i que és bo dedicar-li temps i atenció. I també va descobrir que en comunicació, mai...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l illa dels 5 fars
  • Illa dels 5 fars
  • L'illa dels 5 fars
  • autoreflexió. L'illa dels 5 fars.
  • L'illa dels 5 fars
  • L'illa dels 5 fars
  • Ressenya l'illa dels cinc fars
  • Recensie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS