RECENSIÓ: Victor Manuel Giménez Bertomeu (2010) Las organizaciones de servicios sociales de atención primaria. Alicante. Diputación de Alicante.

Páginas: 12 (2810 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2014
1 -. Introducció
La recensió ha estat realitzada a partir del marc teòric del llibre de Víctor Manuel Giménez Bertomeu (2010) " Las organizaciones de servicios sociales de atención primaria “ i a més sí han utilitzat textos d’altres autors per a completar la recensió, textos dels següents autors:
Gofman, Erwin (1972) "Internados: Ensayos sobre la situación social de los enfermos mentales"(Edición, 2001);
- Porcel i Mundó, Amparo "com introducció al tema "Admnistració i Gestió del Serveis Socials"
La recensió ha estat estructurada en tres parts, una breu introducció, un segon apartat on es desenvolupa la recensió del marc teòric amb els altres textos citats anteriorment i per últim una opinió personal reflexiva.
He escollit aquests textos per què els coneixia d’aquest últim any aclasse i a la vegada em van resultar interessants, i he pensat que m’ajudarien a l’hora d’elaborar la següent recensió .








2 -. Recensió
Aquesta primera part del seu Llibre: "Los Servicios Sociales de Atención Primaria delante del cambio social" pretén definir, d'una banda el context en què es va a desenvolupar la investigació (el Context general d'Estudi: les organitzacions deserveis Socials en el marc de les Organitzacions de Benestar) i, d'altra banda, els fenòmens objecte d'anàlisi en dit context i de la seva operativització.
D'acord a això exposa diversos conceptes teòrics que de diverses branques de les ciències socials com la sociologia o la psicologia social, entre d'altres, defineixen” l’Organització" i "l'Organització del benestar”. Han elegit com operativa pera aquesta recensió la definició d'Organització per Katz i Kahn (1978, Giménez Bertomeu, V.: 2010:30) que "defineixen l'organització en el marc de la teoria de sistemes, com a sistema obert, als que l'aportació d'energia i la conversió del producte en posteriors entrades energètiques consisteix en transaccions entre l'organització i el seu entorn. Aquests sistemes articulen altres diferenciatssegons funcions i coordinacions, i es realitzen un través d’un sistema de rols. Segons aquests autors, les organitzacions s’integren mitjançant les activitats dissenyades d’un nombre de persones, modelades amb activitats complementàries i interdependents d'algun producte o resultat comú; es repeteixen, son relativament perdurables i limitades a l'espai i al temps "(p.30) Katz Considera al'organització de com a" la coordinació racional de les activitats d'un cert nombre de personatges, que intenten aconseguir una finalitat i un objectiu comú i explícit, mitjançant la divisió de les funcions i del treball, a través d’una jerarquització de l'autoritat i de la responsabilitat "(Schein, 1972: 19)."
Ja que l'objecte d'estudi no son les organitzacions en general sinó les de Serveis Socials, ales que inclou en les "Organitzacions de Serveis Humans" a les Que defineix també com a "Organitzacions de Serveis Humans (OSH)" (p.31 ) Terme que va ser utilitzat en primera instància per consolidar la denominació d’un conjunt d'organitzacions del govern que incloïen una combinació de Serveis Socials, Serveis de Salut Mental i Serveis de Salut."
En La seva evolució també va començar a incloureCom a OSH al voluntariat no lucratiu i als serveis públics i altres oficines dependents del govern que oferissin serveis orientats a les persones.
D'acord a Giménez Bertomeu (2010) "El nou concepte estava basat en les semblances a les estructures organitzatives i els processos organitzacionals dels Serveis Socials, els Serveis de Salut i de Salut Mental, els Serveis Educatius i els Serveis dejustícia, encara que les tecnologies de producció, les habilitats tècniques i dels productes de l'organització de serveis fossin diferents ".
Aquí sí comencen a definir els Serveis Socials "en sentit estricte", que d'acord a Kahn i Kamerman (1987:26-29 en Giménez Bertomeu: 2010:31) "Fan referència al sisè Sistema de Protecció Social (al costat dels d'Ocupació , Sanitat, Educació, Habitatge i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Manuel Lozada "El Tigre De Alica"
  • Alice
  • Alice
  • Alic
  • Alic
  • alicante
  • alice
  • Alice

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS