Recerca Galicia

Páginas: 9 (2009 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2015
ÍNDEX

1
1. MEDI FÍSIC · 2
1.1 Situació geogràfica dins al mapa · 2
1.2 Ambients paisatgístics · 3
1.3 Hidrografia · 5
1.4 Característiques de les costes · 6
2
2. MEDI ECONÒMIC · 7
3
3. MEDI SOCIAL · 11
4
4. GUIA TURISTICA · 12
B
BIBLIOGRAFIA · 16


1. MEDI FÍSIC
1.1 Situació geogràfica dins al mapa
Galicia està situada el nord-oest de la penínsulaa la part més occidentald’Europa, on hi ha el cabo Finisterre. Al nord hi té el mar cantàbrici a l’oest l’oceàatlàntic, a l’est limita amb les comunitats autònomesd’Astúries, Castella i lleó ial sud limita amb Portugal.Galicia té quatre províncies: la Coruña, Lugo, Orense i Pontevedra.

Galicia situada a Espanya i a Europa




1.2 Ambients paisatgístics
El paisatge de Galicia té tres tipus de zones ben diferents:l’interior, la muntanya i la costa. L’interior està format per valls i mesetes, la zona de muntanya per serres, que pertanyen al Macizo Galaico (Peña Trevinca i la Cabeza de Manzaneda). A la costa hi ha moltes valls que es tallen per les famoses ries, les valls més importants són les del Miño i la del Sil.
Macizo Galaico
Ambients paisatgístics
Galicia té una gran quantitat de boscos, ésuna de las comunitats amb més massa forestal, en part gràcies al seu clima.La fusta de Galicia és molt important, podem destacar el castany i el roure, que a causa de l’explotació i els incendis, s’han repoblat molteszones amb pins i eucaliptus.

Incendi en bosc de pins

Eucaliptus
Cap a l’interior de Galicia encara hi ha les típiques “aldeas” que són pobles petits amb cases que encara viuendel camp i de la ramaderia. Aquestes cases normalment tenen una construcció típica al costat que es diu “hórreo”, serveixen per guardar el blat de moro perquè no tingui humitat i no se’l mengin els ratolins, n’hi ha molts que ja no tenen aquesta funció però els conserven i els decoren per fer bonic.


Hórreo











Aldea gallega

1.3 Hidrografia
Els rius gallecsdesemboquena dos mars: l’Atlàntic i el Cantàbric. Els del mar atlàntic son més llargs i cabalosos, els del cantàbric són més curts i més torrencials. En general, el rius són petits per això no són navegables , menys el Miño i el Sil. El riu Sil travessa les províncies de Lugo i Orense i el Miño marca la frontera entre Galicia i Portugal.
Degut el cabal i la pendent dels rius, es forma unfenomenanomenat canons. També es creen embassaments per la producció d’energia elèctrica.
Embassament de Belesar Canons del riu Sil














Rius de Galicia

1.4 Característiques de les costes
La costa té una longitud de 1.600 Km, envoltada pel mar Cantàbric i l’Oceà atlàntic, és la més retallada de la Península.
Les ries són entrants del mar a la terra, tenenforma estreta iallargada, són paisatges molt característics de la costa gallega. Es divideixen en ries altes i baixes, les altes son Ribadedo, Viveiro, Ortiguieira, Cedeira, Ferrol, Betanzos i Camariñas, les baixes són les de Corcubión, Muros, Arousa, Pontevedra i Vigo.










Ries de Galicia
A Galicia hi ha molts penya-segats, són terrenys alts i rocosos que cauen en vertical sobre el mar, elpenya-segat més important és el de San Andrés de Teixido.
Una altra zona molt coneguda és la “Costa de la muerte” que va des de Carballo a Finisterre, s’anomena així per la quantitat de naufragis que hi ha hagut durant la història a causa dels temporals i els penya-segats.

San Andrés de Teixido Costa de la mort
Al territori gallec, la temperatura mitjana anual és d’uns 13 graus, durantl’hivern la temperatura és d’uns 8 graus i a la primavera pot arribar fins als 15, a l’estiu hi ha una mitja de 19 graus i a la tardor d’11. Normalment plou molt, per això es conserva aquest paisatge tan verd i natural.

2. MEDI ECONÒMIC
L’agricultura
L’agricultura és una activitat de gran importància, molta gent viu dedicada als treballs agrícoles, especialment a les províncies de Lugo i Orense....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • recerca
  • Galicia
  • Galicia
  • galicia
  • GALICIA
  • Galicia
  • Galicia
  • galicia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS