Reclamacion Notas Eso

Páginas: 6 (1268 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
Activitat puntuable 1

Reclamació de notes.

Em Roman és un professor d’anglès novell a un Institut (centre de secundària de titularitat pública) al qual el curs 2011-12, a més, se li va adjudicar una tutoria de 4t d’ESO. Va arribar a finals de curs sense més entrebancs. Però el dia 21 de juny la Sara, una aluma de la seva tutoria, va anar a veure’l atès que era el dia que el centre haviadisposat per entrevistar-se amb els professors i exposar les queixes que poguessin tenir en relació a les avaluacions finals. Li va comentar que no estava d’acord amb la qualificació que li havien atorgat finalment, ja que l’havien suspès la llengua catalana i les ciències socials. Va argumentar que, mentre altres alumnes d’altres grups havien resultat aprovats per l’equip docent en Juntad’avaluació amb unes condicions similars, ella en canvi no.

En Roman va recordar que cap altre membre de l’equip docent havia plantejat el canvi de qualificació. Particularment ell no estava d’acord en què es canviessin qualificacions atorgades pels professors de les diverses matèries.

Al cap d’uns quants dies, el director se’l va trobar pel passadís i li va demanar l’acta de la reunió d’avaluació, atèsque la Sara havia signat un escrit de reclamació de notes en els termes indicats anteriorment. En Roman va localitzar ràpidament l’acta de la reunió d’avaluació que va redactar la professora de català i la hi va fer signar abans de portar-la al director.

1) En aquest text es descriuen algunes actuacions incorrectes del conjunt de persones o entitats que hi intervenen. Caldria esbrinar quinesactuacions són incorrectes i argumentar, amb el suport de la normativa vigent, per què són incorrectes i com s’hauria d’haver actuat contràriament.


Segons la normativa EDU/295/2008, de 13 de juny, per la qual es determinen el procediment i els documents i requisits formals del procés d’avaluació a l’educació secundària obligatòria, a l’apartat 4 de l’article 14,
“Article 14.4”Per fer efectives les decisions sobre superació de l’etapa de l’alumnat, excepcionalment, de manera raonada i un cop escoltat el professorat corresponent, l’equip docent pot acordar la superació d’alguna matèria, tenint en compte la maduresa, les actituds i els interessos de l’alumne/a, l’anàlisi global dels seus aprenentatges i les possibilitats de progrés en estudis posteriors. Per prendre aquestadecisió cal el vot favorable d’un mínim de dos terços dels membres de l’equip docent presents en la sessió. La decisió de l’equip docent de modificar la qualificació d’alguna matèria, es pot aplicar tant en l’avaluació final ordinària com en la extraordinària, però es limita fins a un màxim de dues matèries les que poden ser objecte de modificació en el conjunt de les dues avaluacions finalsrealitzades al llarg d’un curs escolar. La qualificació d’aquestes matèries serà de suficient i s’indicarà a l’acta d’avaluació amb un asterisc.”

No queda clar el que l’equip docent ha parlat a la reunió d’avaluació de la Sara ni si han tingut en compte l’apartat anterior. A més a més la reunió i l’acta l’hauria d’haver coordinat el tutor, així com donar arguments suficients que avalin lesdecisions preses. L’acta de reunió a més a més també ha d’estar signada pel professor de la matèria.




2) Quines dues diferències fonamentals de tractament hi ha entre les avaluacions finals de 4t ESO i les de 2n BAT?

A 4art d’ESO els resultats a l’avaluació es donen en forma no numèrica però acompanyades d’una qualificació no numèrica entera, és a dir:
E= excel·lent (9 o 10)N= notable (7 o 8)
B= bé (6)
S= suficient (5)
I= insuficient (1, 2, 3 o 4)




A més a més les proves extraordinàries es realitzen els primers dies de setembre i en el cas de batxillerat, les proves extraordinàries es realitzen al juny, per resoldre amb temps la possibilitat de realitzar la selectivitat i donar temps als alumnes a estudiar.
Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reclamacion
  • Reclamacion
  • RECLAMACION
  • reclamación
  • Reclamacion Seguro
  • modelo reclamacion
  • Reclamación Filiación
  • recurso de reclamacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS