Recopilación trabajos rrpp

Páginas: 14 (3406 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2011
Relacions Públiques I

Carla Serra Sugrañes

El triangle d’or de les RP: Publicitat o relacions públiques?

Cartell de la Red Bull Thre3style 2010

Aquest any Red Bull ha decidit apostar per les noves promeses de dj’s amb la finalitat de trobar la millor peça que barregi tres estils de música diferents (realment, aquest concurs ja es feia a Canadà, però ara s’ha globalitzat). Red Bull através d’esdeveniments pretén crear una imatge corporativa de la marca. Aquests esdeveniments creen espais interactius on posen en relació al producte- marca amb els seus públics. El subjecte receptor en Relacions Públiques és actiu (diferent d’aundiència). El receptor rep concep i participa en el missatge i les activitats que provenen del subjecte promotor. El patrocini i el mecenatge esconsiderada una eina de Relacions Públiques. Red Bull és un gran partidari d’aquesta tècnica a través de la qual aconsegueix arribar als mitjans de comunicació (publicity). Per tant, és totalment una acció de relacions públiques i la publicitat que aquests esdeveniments generen entra dins de la pròpia acció de relacions públiques.

Relacions Públiques I

Carla Serra Sugrañes

I es que, elsesdeveniments que crea Red Bull ja són més que coneguts per a tothom, però partint d’una prespectiva d’ignorància davant aquesta marca, podríem confondre aquesta acció de relacions públiques amb una de publicitària. El que intenta Red Bull és tenir amb el seu públic punts d’interès compartit. Per això, Red Bull Thre3style no és l’única acció que condueix. Aquesta marca potència molt el sector esportiu(sobretot els esports de risc) i les noves tendències més alternatives per a contactar amb el seu públic: “jove, atrevit i diferent.” Organitza baralles de galls, competitcions de street style, la Red Bull air race world championship, etc. Podem dir que per sí mateixa la marca és líder d’opinió amb projecció en la dimensió social. Tots els esportistes i participants dels seus esdeveniments fan que escrei un vincle amb la marca important. Pel que fa al rol de third party engagement són els mitjans de comunicació qui l’agafen. Revistes especialitzades, diaris, tele, etc. però sobre tot Internet juga un paper clau de two steps flow.

Relacions Públiques I

Carla Serra Sugrañes

Influència de les ciències soials en relacions públiques.
Partint de la base etimologica de relacions públiquesveiem clarament que el nom ens condueix, d’una manera inconscient, a una idea: persones. I són concretament les ciències socials qui estudien a les persones. El seu comportament i les seves activitats.

Les relacions públiques es nodreixen en sí mateixes de les ciències socials. Pel que fa a la cultura, de la sociologia. Sentiments i individu, psicologia. Llenguatge, lingüística. i així unllarg etcètera on apareixerien disciplines com l’economia, l’etnografia, la història, o l’antropologia.

Totes aquestes disciplines són necessàries per a poder crear una bona acció de relacions públiques, factors a tenir en compte a l’hora de prendre desicions.

Per tant, podem afirmar que relacions públiques i ciències socials van agafades de la mà?

Relacions Públiques I

Carla SerraSugrañes

Shot Faster de Nike al Raval
Nike compleix la funció professional d’intentar humanitzar la marca transformant-la en persones que es relacionen i que s’impliquen amb l’entorn. Amb aquest esdeveniment ens aporta un bé d’interès públic i aconsegueixen que es parli d’ells.

També fan de connectors i mediadors socials, perquè relacionen els interessos de diferents parts. Aquest esdevenimentbeneficia a la ciutat de Barcelona perquè tenir a quatre dels grans jugadors del moment en una pista de carrer és un fet que tindrà repercussió. Al barri del Raval, en concret, l’atorga la possibilitat de promocionar-se d’una manera positiva. I per altra banda, beneficia als jugadors de bàsquet perquè implicar-se amb l’afició els fa caure simpàtics, entre d’altres “que suquen” d’aquest acte.

La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo de rrpp
  • PLAN DE TRABAJO DE RRPP
  • Trabajo Práctico Rrpp
  • Segundo Trabajo Rrpp
  • trabajo de RRPP 1 unlam
  • Bernard Malamud Trabajo Recopilacion
  • Trabajo De Campo Y Recopilacion De Datos
  • Trabajo De Recopilación De Ingles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS