Recorregut riu llobregat

Páginas: 2 (360 palabras) Publicado: 28 de enero de 2014
El riu Llobregat pertany a la xarxa hidrogràfica del pirineu-mediterrània, neix a les fonts del Llobregat a una alçada de 1.295 m, a castellar de n'Hug en el pre-pirineu concretament, a la serra delcadí a la comarca del Berguedà que té el clima mediterrani prepirinenc, el seu paisatge es de muntanya mitjana format principalment per rouredes, fagedes i pinedes de pi roig. El transcurs del riuLlobregat per el Berguedà, tot el que travessa són muntanyes i altiplans i el sues afluents són : A la Pobla de Lillet rep les aigües del riu Arija i a Guardiola de Berguedà les del Bastareny, que baixade la serra del Cadí.
La següent comarca que travessa és la comarca del Bages, en aquest punt el riu travessa el pla de Bages que es una gran plana, amb alguna petita muntanya. La comarca té unclima mediterrani de muntanya mitjana amb tendència continental. Però dins de la comarca s'hi poden trobar microclimes locals deguts a factors com el relleu, la distància al mar o la altitud, lainfluència marítima és poc important degut a les serres que la separen del litoral. En el seu curs, el Llobregat va rebent aigües de diverses rieres i rius que van augmentant progressivament el seu cabal: lariera d’Olvan i de Clarà a Gironella; la riera de Merlès a Puig-reig; la riera Gavarressa a Cabrianes o el Calders a Navarcles prop de Balsareny neix La Sèquia. A Castellgalí el Llobregat rep les aigüesdel seu afluent principal, el Cardener.

I finalment creu per el Baix Llobregat, en aquest punt el riu rep les aigües d'un altre afluent important com es el riu anoia, i finalment desemboca al MarMediterrani al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) formant un vast delta de 100 km² fortament humanitzat però que encara conserva diverses reserves naturals d’importància a nivell europeu. El climad'aquesta comarca es el clima mediterrani La vegetació que hi predomina són les alzines,les alzines sureres, els pins pinyoners i la màquia. En total el riu Llobregat fa un recorregut de 175 km al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Riu Llobregat
  • Riu llobregat
  • Pràctica Riu Llobregat
  • Practica Riu Llobregat
  • PRACTICA 07 RIU LLOBREGAT
  • Riu Llobregat
  • Riu
  • Practica Llobregat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS