recta de regresion

Páginas: 2 (418 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2014
REGRESSIÓ

Una recta de regressió és una recta que descriu com una variable resposta Y canvia a mesura que una variable explicativa X també canvia. S'utilitza per a fer prediccion de valors y (dela variable) a partir de valors x (de la variable X) donats.

Una variable resposta mesura el resultat d'un estudi estadístic i és coneguda com a variable dependent pel fet de dependre de lavariable explicativa. Per altra banda tenim les variables explicatives que reben la nomenclatura de independents, ja que ajuda a explicar o provocar canvis en la variable resposta, i per tant, ens ajuda aentendre els resultats observats.
A diferència de la correlació, la recta de regressió exigeix tenir fixades una variable explicativa i una variable resultat.

Per dur a terme aquesta part del'estudi hem utilitzat com a variable dependent (resposta) el número de viatjes realitzats amb el metro; i com a variables independents l'edat dels individus que van participar, el número de viatjes queacostumen a realitzar setmanalment i el número de vegades que utilitzen el vehicle privat.

La recta de regressió presenta alguns inconvenients perque tan sols és una aproximació, ja que en la majoriadels casos, és impossible fer-la passar per tots els punts del gràfic de dispersió; a més d'aixó, també es poden presentar errors de predicció, és a dir, diferències entre els valors observats i elsque la recta prediu.

REGRESSIÓ LINEAL ENTRE Nº VIATGES I EDAT:

Com podem observar a la taula dels resums numèrics, el valor de la constant es de 13'15, per tant serà el punt en que la rectatallaria l'eix de les ordenades. Per altra banda sabem que la pendent té un valor negatiu: -0'15, aixó significa que per cada unitat que avança la recta a l'eix de les x, es desplaça cap abaix 0'15unitats.

El valor del coeficient de determinació R^2 és de 0'16.
Quan tracem una recta de regressió, en ser una aproximació del model, no queda recollida tota la variació dels valors de y (...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Regresión de la recta
  • Recta De Regresión
  • Recta de regresion
  • Covarianza,correlacion, coeficiente de correlacion y recta de regresion lineal
  • Covarianza correlacion coef de correlacion y recta de regresion lineal
  • Aplicaciones De La Recta De Regresión En La Administración
  • La recta
  • Rectas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS