Recursos Humanos

Páginas: 7 (1604 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
RECURSOS HUMANS

ECONOMIA PER A L’EMPRESA

1. La meva empresa
Nom: Institut de la dansa Artenmoviment
Sector: Serveis
Producte o Servei: Formació acadèmica i en dansa
Forma Jurídica: Societat Cooperativa
País d’origen: Espanya
Països on exerceix: Anglaterra,França, Alemanya, Estats Units i Espanya
Facturació anual: 7 milions $
Web: www.artenmoviment.com
Objectiu de l’empresa:Oferir una formació acadèmica donant la possibilitat de formar-se conjuntament en dansa
Descripció: Al 1998 va aparèixer el primer Institut de la dansa Artenmoviment a Barcelona. Aquest institut donava l’oportunitat d’estudiar un batxillerat combinant-ho amb una formació en dansa. La idea va tenir èxit i es va decidir obrir un altre institut a Londres. Actualment existeixen cinc Instituts de la dansaArtenmoviment i a més, des de fa tres anys també es pot cursar l’ESO (a Espanya) o els seus equivalents a la resta de països. Per poder estudiar a Artemoviment, es realitzen unes proves molt estrictes, ja que només els més eficients poder gaudir d’aquesta oportunitat. Artenmoviment disposa dels millors professors que hi ha actualment al món de la dansa a tot el món. Es tracta d’un institut moltestricte, només un 53% dels alumnes acaben la seva formació, d’aquests un 97% treballarà al món de la dansa. Oferim l’opció de formar-se en diferents estils, però el clàssic és una assignatura obligatòria.

2. Organització de l’empresa
Com que l’empresa és una Societat Cooperativa, els socis cooperativistes formes una Assemblea General, on es prenen les decisions, s’examina la gestió social,s’aproven els comptes anuals, la imputació de l’excedent i s’estableix la política general de la cooperativa.
En aquest cas es tracta de 63 cooperativistes, alguns d’ells treballen per a l’empresa, però altres no.
Després trobem el Consell Rector format per 7 dels socis cooperativistes, María Elena Durán va ser nomenada directora del Consell Rector el passat any. Aquest és un òrgan de govern,gestió i representació.
Podríem distingir la següent organització:
És una estructura organitzativa determinada per los zones geogràfiques, ja que existeixen cinc institucions diferents. Cadascuna d’elles disposa dels seus propis departaments tant comercials, d’inversió i finançament o de recursos humans.
Àrea comercial: S’encarrega de les activitats necessàries per fer arribar als consumidorsels béns i serveis produïts. Analitza les necessitats dels consumidors i dissenya una política comercial adequada per vendre’l. En aquest cas per aconseguir alumnes.
Àrea d’inversió i finançament: A més de captar fons necessaris per al funcionament de l’empresa, gestiona la producció dels serveis.
Àrea de Recursos Humans: Selecciona, contracta treballadors, els forma, organitza tot el personalgestionant tota la documentació que se’n derivi.

3. Àrea de Recursos Humans
L’element humà a l’empresa està format per les persones que col·laboren en l’organització i evolució de l’activitat empresarial. Els components són fonamentalment:
L’empresari: normalment, l’emprenedor que ha creat la seva empresa i que la dirigeix. També es pot donar el cas de que no la dirigeixi; seria el cas delsaccionistes o socis no directors. En aquesta cas, com que és una cooperativa, està formada per 63 socis cooperativistes que dirigeixen l’empresa, i 47 d’ells també exerceixen com a treballadors, ja sigui com a professors, directors de finances...
Els treballadors: són la força de treball de l’empresa. A canvi d’un salari aporten un dels factors productius, el treball. La seva capacitacióprofessional i la seva formació defineixen les aptituds que l’empresa necessita per tal que el treball aporti valor a l’activitat empresarial.
L’àrea de recursos humans és aquella que s’encarrega de tot el que té a veure amb l’element humà de l’empresa, independentment del departament en què es trobin. Les seves funcions principals són:
* Organització i planificació del personal
* Selecció i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos Humanos
  • Recursos Humanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS