Recursos lúdics

Páginas: 16 (3893 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2014

LA SAMARRETA D’EN XAVIER
1- Presentació
L’activitat consisteix en explicar un conte als infants en el qual ells mateixos participen. Cada infant disposa d’un paper, que faran servir per donar forma a diferents objectes que apareixen i que seran d’utilitat per donar estructurar el conte. Pas per pas, l’educador/a explica els passos a seguir per obtenir el resultat final.
Els nensinterpretaran amb el paper la història d’en Xavier, un nen que està a punt d’agafar un vol per anar a Egipte i que es troba amb diversos problemes. Primer no pot ficar-se el bitllet a la butxaca i decideix doblegar-lo; quan arriba a Egipte fa un barret per protegir-se del sol; finalment fa un vaixell per creuar el riu Nil però quan aquest s’enfonsa i ho perd tot, menys la seva samarreta que la troba aprop seu.
Aquesta activitat, basada en papiroflèxia senzilla, ajuda a millorar la motricitat fina dels nens, els quals tindran un repte doble: hauran de parar atenció en tot moment a l’educador/a i també donar forma al paper.
2- Material
1 full de paper
Llapis
Colors o retoladors
Estisores
Goma

3- Passos per l’elaboració

Primer de tot hem de doblegar el paper per la meitat i,posteriorment, haurem de fer uns dibuixos en les dues parts centrals.
En aquesta primera part del conte, l’educador o l’educadora repartirà un full a cada infant. Posteriorment els dirà les instruccions que hem esmentat anteriorment i finalment faran els dibuixos que més els agradin a les dues parts centrals del full.
A partir d’aquest moment l’educador o l’educadora començarà a explicar el conte ianirà donant instruccions per anar seguint la historia a través de la papiroflèxia.
La història comença així, un nen que està punt d’agafar un avió direcció Egipte. El nen es vol guardar el seu bitllet a la butxaca per no perdre’l, però veu que no li cap i decideix doblegar-lo moltes vegades fins que sigui petit.
Hem d’anar doblegant el paper tres vegades formant rectangles.
El nen puja al’avió amb destinació a Egipte. Creu que seran les millors vacances de la seva vida perquè té moltes ganes de veure les piràmides i les tombes.
Aquí explicarem als nens que han de tornar a obrir el paper i doblegar-lo des de la punta fins el lateral del full. Repetim l’acció per l’altre banda per tal de formar un avió.
Quan arriba a Egipte, veu les gran piràmides i es sorprèn molt per la sevagrandària.
Aquí obrirem l’avió que havíem fet per la meitat i ens quedarà la forma d’una piràmide.
Com que les piràmides estan situades al desert, mentre el nen va passejant troba que té molta calor. El sol és radiant i fa un calor sufocant i per tant decideix fer-se un barret.
Com que a les piràmides ens quedarà una gran base, doblegarem les dues parts del foli cap amunt per tal de fer laforma del barret. Si posem el barret cara avall veiem que té una obertura on ficarem les mans i l’obrirem per donar-li una mica de forma. Així tindrem el barret fet.
Com que al nen li encanten els vaixells, va aprofitar i va pujar al vaixell que creua el riu Nil. Va gaudir moltíssim veient les piràmides des d’una altra perspectiva.
Un cop arribem aquí, procedirem a fer un vaixell. Comencem perdoblegar les puntes que queden obertes als costats del barret. Fiquem les mans per dins del forat del barret i les obrim per tal de doblegar el barret per la meitat i que ens quedi un quadrat. Ara, les dues puntes que queden obertes s’han de pujar per cada banda fins formar un triangle. Un altre cop, tornem a ficar les mans dins del triangle per tal d’obrir-lo i formar un altre quadrat, aquest cop méspetit. Ara agafem les puntes de la part de dalt i les estirem, una cap a la dreta i l’altre cap a l’esquerra. D’aquesta forma aconseguirem que el que abans era un barret, ara sigui un vaixell.
El vaixell, amb molta mala sort és enfonsat per una gran tempesta que només passa un cop l’any per Egipte. Tothom qui estava al vaixell aconsegueix nedar fins la vora del riu però el nen troba a faltar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recursividad
  • Recurso
  • recursos
  • recursividad
  • Recursos
  • Recursos
  • Recursos
  • Recursos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS