Redacció Valencià

Páginas: 2 (294 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2015
Descriu les tendències més rellevants de la poesia del període des de la postguerra fins a finals dels 70.

Als anys 40, al terminar la guerra, es va instaurar un nou règim que vasuposar una forta repressió a tot el estat. Respecte a la cultura va ser un moment de penúria i aïllament regit per la censura imposada. Després, als anys 60 va començar un procés derecuperació cultural.
En aquest moment la poesia publicada no tenia un estil uniforme. Van sorgir quatre grans tendències. La Simbolista, va continuar un estil prèviament desenrotllat alprimer terç del segle per Riba. El major representant va ser Salvador Espriu, encara que va evolucionar més endavant, amb el seu poema 'Cançó de la mort callada' ens mostra com utilitzaels símbols i les metàfores per intentar crear un poesia allunyada de la realitat. A continuació va sorgir la poesia d'Avantguarda que es caracteritzava per tindre un us pejoratiu, elmajor representant va ser Joan Brossa que amb el seu poema 'Em va fer Joan Brossa' ens mostra el ser punt humorístic i la denuncia política. Més en davant la poesia Realista, intentasimbolitzar el dia a dia a traves d'un llenguatge fàcil de comprendre, els majors representants van ser Salvador Espriu i Miquel Marti I Pol que en el seu poema ' Ara es dema' ens mostra'l'ús d'un vocabulari senzill. Tots aquestos autors formen part de la 'Nova Cançó'. A partir del anys 70 va sorgir el Contrarealisme,una poesia antirealista, que era independent delcompromís polític. Com a representant Pere Gimferrer
En conclusió al llarg d'aquest període on al principi la cultura estava quasi censurada, la poesia ha anat evolucionant poc a poc passantper diverses tendències i molts autors diversos. .








Mar González 2º Bach
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • redaccio
  • Redacció
  • redacció
  • REDACCIÓ
  • redaccio
  • redacció
  • redaccio
  • Redacció

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS