Redaccion

Páginas: 2 (396 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2011
L’ENERGIA NUCLEAR
L’energia nuclear es aquella que prové de l’aprofitament de la capacitat d’isòtops d’elements químics per emetre energia. Aquesta energia sol aprofitar-se convertint-la en calor oper produir electricitat.
Actualment, el 23% de l’electricitat consumida a Espanya és d’origen nuclear i es qüestiona constantment si és realment prescindible o no, tenint en compte els seus pros icontres.
Per una banda, molta gent pensa que l’energia nuclear es totalment imprescindible i la defensa amb arguments al igual que França, Finlàndia o Estats Units, països que depenen totalmentd’aquesta energia. L’energia nuclear esta considerada com a energia renovable al evitar l’emissió de 60 milions de tones de CO2 a l’any, per lo qual això es una raó per defensar-la. També assegura unsubministra elèctric ja que els reactors funcionen les 24 hores del dia els 365 anys de l’any i està considerada totalment econòmica i segura per a la població.
Tot i així, gran part d’aquesta societatestà totalment en contra d’aquest tipus d’energia. Molts discrepen en la fiabilitat de la seguretat de les centrals per el terrible accident de Chernobil. També la consideren una energia bruta, ja queprodueix una gran quantitat de residus radioactius que romanen durant centenars de milers d’anys a més a més de cara, ja que per la simple gestió de residus radioactius s’inverteixen milers de milionsd’euros. Igual que els defensors es recolzen amb França, Finlàndia i Estats Units, els opositors es ho fan amb Alemanya i Suècia per basar-se en que l’energia nuclear no és necessària; es pot prescindird’ella i a l’hora reduir l’emissió de CO2, perquè tampoc la consideren contributiva en la lluita contra el medi ambient ja que fins i tot està exclosa del Protocol de Kioto. També denuncien l’independència energètica de l’Estat Espanyol, ja que aquest importa el 100% de l’ urani que es fa servir com a combustible en les centrals, combustible que s’esgotarà d’aquí no moltes dècades. S’ha de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Redaccion
  • REDACCION
  • redaccion
  • Redaccion
  • Redaccion
  • redaccion
  • redaccion
  • redacción

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS