redacció filosofia de la veritat

Páginas: 2 (494 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2013
 LA VERITAT

La veritat és una cosa fonamental en la vida humana, que, a manera personal, crec que només pot definir-se en termes del que no és. En aquest sentit la veritat es comportacom allò que no és fals i que es configura en conformitat del que es pensa amb el que fa o diu.
És al voltant de la dificultat de la seva definició i l'alt impacte que provoca en la vida de tots elséssers humans que la veritat ha estat un tema de constant discussió, al llarg de tota la història, per lògics, teòlegs i filòsofs. No obstant això, han estat els lògics que han aconseguit respondre aaquesta interrogant amb una manera més concreta i simple de comprendre, a través d'un sistema de falsació que intenta arribar fins a l'essència de tot enunciat.
La veritat, des de totes lesperspectives que s'ocupen de respondre els problemes associats a ella, s'ha configurat com un concepte abstracte de gran influència per a totes les disciplines, d'aquesta manera, a l'aconseguir definir ambexactitud la veritat, i en certs termes, la realitat, s'aconsegueixen establir enunciats impossibles de refutar, el que es troba en constant tensió.
La veritat és una cosa tan fonamental que no només escomporta com un dels problemes filosòfics per excel · lència, sinó que és també una de les bases del comportament social humà. No és possible establir relacions socials significatives i duradores sensetenir la facultat de confiar en un altre. Una vegada que la confiança es trenca, l'establiment de relacions amb altres significants es torna bastant difícil. D'aquesta manera, una vegada que elnostre comportament comença a basar-se en aspectes que poc es relacionen amb la veritat, les relacions basades en la confiança es trenquen i poc queda de relacions socials valorables.
Si bé les veritatsfàctiques o empíriques, com el pes d'un objecte, la mida, el resultat d'una suma, són veritats absolutes i indiscutibles, les veritats en l'àmbit filosòfic es tornen més relatives, i si arribem al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La filosofia com a racionalitat teòrica: veritat i realitat
  • Veritate
  • La Veritat
  • redaccio
  • Redacció
  • redacció
  • redacció
  • REDACCIÓ

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS