Referenciar

Páginas: 5 (1180 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2011
Mètodes d’Investigació Referenciació Taula de Continguts
Citació i referenciació material bibliogràfic Exemples Estil de referenciació. Aspectes generals. Estil de referenciació dels principals materials bibliogràfics. Llibre Article Compilació Capítol de llibre o de compilació 1 2 3 3 3 3 4 4 Jaume Vives i Brosa

Citació i referenciació material bibliogràfic
Dins d’un informe científicaquell material bibliogràfic consultat que l’autor considera pertinent per recolzar el seu discurs és citat en el text indicant l’autor (o autors) i la data de publicació. Addicionalment, cal tenir en compte, que quan es cita literalment part (p. ex. una frase) d’un text publicat per un altre autor, aquesta porció de text es posa entre cometes. La informació relativa a tots aquells materialsbibliogràfics citats en el text s’amplia e l’apartat de “Referències” de l’informe científic. Aquesta informació ampliada ha de permetre a qualsevol lector localitzar aquell material bibliogràfic. Segons del tipus de document que es tracti (article, llibre, capítol de llibre, etc) la referència bibliogràfica contindrà un tipus d’informació o altra. De totes formes hi ha certes informacions que sempre lestrobarem en una referència bibliogràfica, com són l’autor, l’any de publicació i el títol del document. En psicologia l’estil de citació i referenciació ve determinat per la normativa de l’ American Psychological Association. La versió més recent d’aquesta normativa la trobem en la cinquena edició del seu manual de publicació. El principal objectiu d’aquest tipus de normatives és facilitar lacomunicació entre científics. Aquesta és la referència (utilitzant l’estil de l’APA) d’aquest document que, per cert, és un llibre: American Psychological Association. (2001). Publication manual of the American Psychological Association (5ª ed.). Washington: Autor.

Referenciació

MI

1

Exemples
El text que apareix a continuació conté la casuística més habitual tant pel que fa a les cites entext com pel que fa al llistat de referències bibliogràfiques. Fixeu-vos-hi. Nota: En un informe científic les cites no estan ressaltades en color. Les he ressaltat jo sols per destacar-les i associar-les als comentaris de la dreta.

... Se han delimitado diferentes situaciones que pueden iniciar esta cadena (Ato, 1991; Craig y Metze, 1986; Kerlinger, 1988; Rosenthal y Rosnow, 1991). Enocasiones, el detonante es un acontecimiento fortuito; en la historia de la ciencia abundan los ejemplos de fructíferos programas de investigación que tuvieron su origen en observaciones imprevistas, tal como relata Roberts (1992) en un ameno texto sobre los descubrimientos accidentales de la ciencia. Otras veces, el problema surge como culminación de algún proceso de estudio o reflexión sobre lagunas,contradicciones o dificultades diversas en los conocimientos existentes sobre un tema de estudio. De cara al planteamiento de problemas de investigación, también juegan un papel destacado los desarrollos tecnológicos, en la medida en que pueden permitir retomar cuestiones que hasta el momento no eran susceptibles de contrastación empírica. Sin embargo, en todos los casos sería aplicable la siguientereflexión de Bunge (1985, p. 212): «los problemas no "surgen", no son impersonalmente "dados" al investigador, sino que el científico individual, con su acervo de conocimiento, su curiosidad, su visión, sus estímulos y sus tendencias, registra el problema o incluso lo busca». ...

Conjunt d’autors (no cal que sigui un de sol) que recolzen la idea anterior. Estan ordenats per ordre alfabètic.S’indica (autor, any_publicació).

Aquesta és la segona forma de citar. En aquest cas, el nom de l’autor que es cita s’integra en el redactat de l’informe científic. L’any de publicació es segueix posant entre parèntesi.

Cita d’un text literal: fixeu-vos que va entre cometes i que a part de l’autor i de l’any, s’indica la pàgina on es pot trobar la cita literal.

Referencias
Ato, M....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pago Referenciado
  • Pagos referenciados
  • Pago Referenciado
  • Pago Referenciado
  • Pago Referenciado
  • PAGO REFERENCIADO
  • PAGOS REFERENCIADOS
  • Pagos Referenciados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS