Reflexio Sobre La Inquisicio

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 13 de septiembre de 2015
Reflexió sobre la inquisició

La inquisició és un tema que desperta molt d'interès i curiositat ja que es parla dels errors de l'Església Catòlica en segles passats.

És com un tema "tabú" del quea primera vista el gran públic té pocs dades clares i concretes, però l'opinió general és que, en efecte, es tracta d'un error històric que entela fortament la idea que es té de l'Església Catòlica .La idea generalitzada que es té de la Inquisició (o Sant Ofici) és el d'un tribunal "intolerant", dirigida per autoritats de l'Església, que jutjava delictes -i sobretot heretgies o errors contra lafe- i que va dictar milers de sentències de mort als culpables només per motius religiosos. Aquest tribunal es remunta a 1242 i va ser abolit en 1834.

Inicialment el tribunal va ser creat per frenarl'heterodòxia entre els batejats: les causes més freqüents eren les de falsos conversos del judaisme; aviat es va afegir el luteranisme. També es consideraven delictes contra la fe, la blasfèmia, enla mesura que podia reflectir l'heterodòxia, i la bruixeria, com a subproducte de religiositat. A més, es perseguien delictes de caràcter moral com la bigàmia. Amb el temps es va introduir el delictede resistència al Sant Ofici, que tractava de garantir el treball del tribunal.

La pena de mort en foguera s'aplicava a heretge no penedit. La resta dels delictes es pagaven amb excomunió,confiscació de béns, multes, presó, oracions i almoines penitencials. Les sentències eren llegides i executades en públic en els anomenats actes de fe, instrument inquisitorial per al control religiós de lapoblació.
Des del segle XIII, l'Església va admetre l'ús de la tortura per aconseguir la confessió i penediment. Cal no oblidar que el turment era utilitzat també en els tribunals civils; en el de laInquisició se li va donar una altra finalitat: l'acusat confés penedit després de la tortura es lliurava de la mort, cosa que no passava en la justícia civil. Les tortures eren terribles, sofriments...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reflexió sobre la psicologia de la personalitat
  • Reflexió sobre el despotisme il·lustrat
  • Reflexio sobre la moral
  • Reflexi Sobre El Concepte De Bellesa
  • rEFLEXIO SOBRE EL MANUAL DE CONVIVENCIA
  • Reflexi N Sobre WhatsApp
  • Reflexi N Sobre Whatsapp
  • Reflexi N Sobre La Constituci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS