Reflexion personal

Páginas: 6 (1415 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2011
1- REFLEXIÓ A PARTIR DE LA SEGÜENT SITUACIÓ

L’Helena no fa gaire que va acabar els seus estudis de tècnic en integració social. Ara està treballant d’administrativa. Té un contracte laboral fix i, tot i que el sou no és gaire alt, li serveix per satisfer les seves necessitats més immediates .Fa uns dies li va arribar una oferta per treballar en una residència infantil, en el torn de nit i elscaps de setmana, amb possibilitats de millorar aquest horari a mig termini .El sou seria molt semblant al que té ara.

Ha d’acceptar aquesta oferta? Quins aspectes hauria de tenir en compte per pendre una decisió?
Poseu en comú les vostres respostes tot agrupant els arguments emprats a favor i en contra de l’acceptació de l’oferta.

Creiem que si que hauria d’acceptar , ja que l’Helena harealitzat uns estudis amb els quals vol desenvolupar la seva tasca laboral i professional. Tot i que depenent de la seva situació hauria de valorar certs aspectes.

Aspectes positius.
-Motivació personal.
-Introducció dins del món social, això suposa realitzar una feina relacionada amb els
seus estudis.
-Apendre a treballa amb equip.
-Treballar ambinfants.
-Adquisició de nous coneixements , eines i recursos.
-Una millora del seu horari a mig termini.

Aspectes negatius.
-Coses que hauria de sacrificar com el temps lliure individual i familiar ,tot i que aquest
sacrifici es podria valorar passat un temps.
-El risc de la durada del contracte, sabent que deixa una feina amb contracte fix.
-El torn que li ofereixen pot afectar la sevaqualitat de vida .

Quins valors es prioritzen en cada cas? Responeu aquesta qüestió en petit grup abans de debatre-la amb tota la classe.

En primer lloc hem de ser realistes i hem de tenir en compte la realitat del context en que vivim. Per exemple; si el canvi de feina suposarà un desfalc important i ha de incidir profundament dins de la normalitat de la nostra vida, família i economiapossiblement no canviaríem de feina.
Per una banda tenim a l’Helena amb una feina d’administrativa i amb un contracte fix.
Aquesta feina li aporta una estabilitat personal i econòmica amb la qual pot fer una valoració dels diners per sobre d’altres factors podent-la fer arribar a una situació de conformisme dintre del món laboral, però per contra segur que no la fa sentir realitzada ni motivada.

Pelque fa a la oferta rebuda per treballar en una residència infantil l’Helena ja ha realitzat uns estudis que ella voldria veure reflectits amb una feina com aquesta. Seria un nou repte personal per a ella i una injecció de motivació important que li faria agafar confiança en ella mateixa. Emocionalment és molt més gratificant el treball amb persones, però per accedir-hi hauria de fer un gransacrifici en tots els sentits.

Reflexió personal:Quins criteris prioritzaries pel que fa a la teva inserció laboral com a integrador/a social?Com esperes que sigui el teu futur professional?

Francesc Martínez

CRITERIS DE PRIORITAT
Personalment prioritzaria el meu benestar laboral a nivell de motivació i a la vegada emocional ja que el treball social et fa treballar i estar en contacte ambpersones on el tracte i els resultats sòn o solen ser molt gratificants.

FUTUR PROFESSIONAL
Espero que aquesta feina sigui la introducció dintre d’un mòn laboral molt extens i interessant i que em serveixi per agafar experiència i coneixements dels diferents recursos i ajudas que ofereixen els serveis socials. El treball amb persones i el seu dia a diapot ser molt positiu, improvitzat i a la vegada gens rutinari, poden arribar a adquirir entre d’altres un gran nivell d’empatia.D’altre banda penso que podem arribar a ser uns referents per les persones que ajudem, sempre que fem bé la nostra feina, tenin en compte que si no ho és i no ho sabem, les conseqüències poden arrivar a ser determinants per l’usuari.

2- UN DILEMA SOBRE ELS EFECTES NO...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reflexion personal
  • Reflexion Personal
  • Reflexión Personal
  • Reflexión Personal
  • reflexion personal
  • Cesta de tesoros..reflexion personal
  • Reflexiones sobre identidad personal
  • Ensayo reflexiones personales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS