Reflexion Social

Páginas: 7 (1524 palabras) Publicado: 25 de abril de 2011
ACCIO TUTORIAL Relacions entre escola, família i comunitat.

ACCIO TUTORIAL Relacions entre escola, família i comunitat.

Charlotte Mandri Abad
Educació Primària
Grup 7B
Charlotte Mandri Abad
Educació Primària
Grup 7B

L’ESTAT DEL MÓN ACTUAL

La humanitat ha anat evolucionant any rere any en molts àmbits, tanttecnològics, econòmics, socials i educatius, els quals són determinants per a la formació de les societats presents i futures.
Tots aquests canvis venen de la mà de factors que s’han incorporat a les societats d’avui en dia com el alt grau d’immigració, la modernització en el concepte de família, o el canvi de rols dels membres que la formen. A partir de la formació d’aquest món actual han sorgit riscos tanteconòmics, personals, ambientals, familiars i matrimonials com també alimentaris.

Pel que fa els riscos familiars ens referim als canvis que ha sorgit aquesta entitat amb el pas del temps. Abans parlàvem de famílies nombroses i estructurades formades per matrimonis duradors, amb uns rols molt definits pel que fa els membres que la integren, el predomini de la religiositat, un autoritarisme perpart de la figura masculina i una societat que valora el passat, la tradició on es garanteix la identitat de les persones.
En canvi avui en dia les societats i les famílies que les formen han sofert una gran quantitat de canvis en tots els sentits amb avantatges i inconvenients que es reflecteixen en el món actual.

En comparació en alguns anys enrere, hi ha hagut un canvi de rols moltsignificatiu, la incorporació de la dona al món ha provocat la reorganització d’aquests rols aconseguint així que cada membre de la família tingui autonomia i dret a exercir en benefici propi.
També observem una revolució sexual gràcies a una emancipació del sexe envers la reproducció. En contrapartida, aquest fet ha provocat que les relacions siguin més efímeres i inestables. També hem experimentatuna replanificació familiar on cada vegada es tenen menys fills i hi ha igualtat en el matrimoni.
Aquesta autonomia i revolució sexual han provocat que les famílies cada vegada siguin menys duradores i una superficialitat en les relacions humanes . Cada vegada hi ha més divorcis, els adults cada vegada tenen menys temps i ganes de criar els nens, aquests cada vegada disposen de menys entorns on essenten segurs, l’autonomia provoca egoisme econòmic respecte els altres integrants de la família i hi ha crisis de rols en les famílies.

Un altre aspecte a destacar és la secularització social general on la religió cada vegada té menys poder en les persones; alhora també es perd el valor de la memòria al passat i es prefereix pensar en el futur i en la innovació. A conseqüència d’aquest fet hiha una idealització a les noves generacions i un augment de la marginació de la gent gran. Tots aquests canvis en l’estructura familiar, han produït canvis socials i educacionals i per tant han canviat les formes de percepció del món i els valors de les persones.

Actualment tot és més fràgil i efímer i a causa de l’economia i els mitjans de comunicacions tot s´està convertint en pur consum,imatge i estètica i conseqüentment s’estan perdent els valors realment importants de la vida.
A base de l’autonomia que comporta la modernitat s’han anat trencat tots els vincles, tant amb el passat com amb les persones, i això ens ha portat a la situació actual de pèrdua d’identitat envers el món. S’ha de reconstruir la societat cap a un model diferent on s’integrin els aspectes bons de latradició i de la modernitat per poder crear un model nou i una nova cultura on cadascú presenti llibertat personal però sempre respectant els altres i els vincles amb es diferents àmbits, i aquesta reconstrucció es pot dur a terme a través de l’educació.

Totes les decisions i camins que ha anat prenent la nostra societat han estat basats en la raó i així hem arribat a la situació actual del s....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • reflexion de sociales
  • Reflexiones sobre la acción social
  • Reflexion De Las Instituciones Sociales
  • Reflexión de los medios sociales
  • Reflexiones en torno a la cuestión social
  • Reflexionando sobre las redes sociales
  • Reflexiones capitalismo y socialismo
  • Servicio Social + reflexión final

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS