Reflexiones

Páginas: 2 (446 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2009
Reflexions sobre la pel·lícula "tiempos modernos"

La pel·lícula "tiempos modernos" es va produir a l'any 1936 per Charles Chaplin, qui també la va protagonitzar. La trama d'aquesta pel·lículacomença a partir del treball que realitza un home (Charles Chaplin) en la seva feina. La seva tasca consisteix en cargolar dues femelles alhora. Aquesta tasca té que desenvolupar-la en una cadena demuntatge a un ritme frenètic. Per això tindrà un atac nerviós produït per l'estrès que li provoca treballar a un ritme tan accelerat i que no li permet ni un minut de distracció, ja que per aquestmotiu pot perjudicar a la resta de treballadors que desenvolupen una altra tasca en la mateixa cadena de muntatge. A causa de no poder adaptar-se a aquest procés automàtic de producció, acabara perdentla seva feina.

La cadena de muntatge o cinta transportadora la va introduir Henry Ford en les seves empreses automobilístiques com a conseqüència de perfeccionar les mesures que va ferFrederick W.Taylor en l'organització científica del treball (denominat sistema taylorista de producció). Aquestes mesures consistien principalment en la divisió del treball i en la programació, incrementantaixí el rendiment dels treballadors.
La producció en cadena consisteix en una forma d’organització de la producció que atorga a cada treballador una funció específica i especialitzada en màquinesmés desenvolupades tecnològicament. Aquesta cadena de muntatge permet que el treballador estigui fix en un lloc del procés productiu, estalviant-se així molt de temps en el desplaçament.
Però,no tot el que derivava de la producció en sèrie eren avantatges. Els treballadors van ser els que van patir els efectes negatius de les millores en la producció, ja que es van veure sotmesos a unritme cada vegada més accelerat, imposat per la cinta transportadora on havien de realitzar tasques repetitives i reduir el seu coneixement al funcionament d'una màquina.
Aquesta situació d'estres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reflexion
  • Reflexiones
  • Reflexiones
  • Reflexión
  • Reflexion
  • Reflexion
  • Reflexion
  • Reflexion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS