Reflexió De Batman

Páginas: 5 (1062 palabras) Publicado: 11 de abril de 2012
La motivació principal de Batman es la Venjança, creus que és possible que d'una motivació com aquesta surgeixin accions constructives? Per què?

No, ja que a partir d'una font negativa (com la venjança) no poden sorgir accions constructives per fer el bé. Perquè fer obres constructives significa fer el bé sense incomplir la llei.


En la pel·lícula podem veure com Batmaninfringeix la llei i intimida (i fins i tot tortura criminals) per evitar situacions pitjors, fins adonar-se que per aturar el Joker hauria de recòrrer a mitjans massa violents. De manera que la relació entre mitjans i fins esdevé un dels temes de la pel·lícula. Creus que la fi justifica els mitjans? Raona la resposta.

Crec que els fi casi mai justifica el mal ús dels mitjans, es a dir, si elmitjà es bo es justificables però si és el contrari, el mitjà no es justificables. Per exemple: si algú té com a objectiu guanyar una cursa, un mitjà justificable seria anar cada dia a entrenar per augmentar la resistència o bé la velocitat pro el mitjà no justificable seria dopar-se, per molt bon fi que sigui. Peró si aquella cursa fos a vida o mort, que d'ella en costés la seva carrera idopar-se, en aquell moment, fos el seu únic mitjà el trobaria justificable, però seria justificable si no danya moralment o físicament a una altre persona.

Batman és un delinqüent que posa els seu sentit de la justícia per sobre de la llei, creus que és correcte incomplir una norma que consideres injusta? Raona la resposta.

No es correcte infringir les lleis amb les quals no estàsd'acord, ja que aquestes tenen la finalitat de mantenir la pau civil, però també ha de existir el dret de poder-se manifestar en cas contrari i si la gran majoria del poble ho fa, el govern ho tindria que respectar i complir. Com que casi mai es fa cas de les reivindicacions, també entenc que es cometin petit incidents ja que si no t'escolten t'has de fer escoltar però mai s'ha d'arribar a laviolència física o psicològica.


El terrorisme i la desobediència civil són dos camis que han seguit moltes persones per enfrontar-se a situacions i lleis que han considerant injustes; tots dos, a més a més, han jugat un paper destacat en la historia del segle XX i XXI. Busca'n informació.

La historia del terrorisme es remota a la revolució Francesa ja que tots els revolucionaris apoc a poc se'n anat convertint en terroristes amb poder i cada vegada més internacionals. El món del terrorisme ha evolucionat per tot el món gràcies al nous avenços tecnològics, fabricació d'armes més petites i a la vegada més potents, medis amb major moviment de desplaçament i de comunicació; amplia connexió mundial amb les víctimes i la publicitat que aportava el seu terror.
Exemples degrups terroristes són:
> La OLP (Orhanización Liberal de Palstina), grup que té base a Palestina i ataca mundialment per exemple la bomba que va destruir un avió en vol va matar a 103 persones.
> Al Qaeda: Agrupació que es planteja com a moviment de resistència islàmica. El seu fundador és Osama Bin Laden. La destrucció més coneguda va ser el 11 de setembre al 2001 a NY ambl'embestida de les Torres Bessones amb avions.
> Al-Jihad: Grup extremista islàmic actiu des de finals de 1970.
> Al-Gamma: Uns de les bandes terroristes més grans de Egipte i té com a meta destruir el govern egipci. Un dels atacs més brutals va ser a Luxor (contra turistes) on van morir 58 persones.
> Front d'Alliberació de Palestina: Sorgit a l'any 1961 i un dels seus atacs mésimportants va ser el atentat contra el creuer Achille.
> Exèrcit Vermell Japonés: Format al votant de 1969 per un grup de estudiants japonesos encontra de les universitats privades. Cansats de llargues discusions que no els aportava res van decisir passar a l'acció, abordant uns dels avions de la línia japonessa. *Aquests són uns dels molts grups terroristes que han sorgir al llarg de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batman
  • batman
  • Batman
  • Reflexio
  • =) Batman
  • batman
  • Batman
  • Batman

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS