Regoyos, Darío De

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2011
David Pérez Durà
25/10/11
DNI: 45837205-E

Comentari nº2
“ARTECALLE (Durango)”
Darío de Regoyos y Valdés

“Seguíamos con los ojos desde la tierra a los lanchones para ver la llegada delpescador, bajando al muelle, donde un artista nunca se aburre, allí hay maravillas que vistas al través de las redes puestas a secar, forman telones extraños como cuadros de pintura “pointillée” opuntillista”.
El quadre s’anomena “Artecalle”, i fou pintat per l’esmenat artista Darío de Regoyos, asturià de Ribadesella, en 1905. Es tracta d’un oli sobre llenç, d’estil impressionista, amb tretscaracterístics del puntillisme, que seran constants a la seua obra madurada.
Al l’obra hi podem observar diversos personatges anònims, ja que estan lluny no se’ls hi veuen les faccions de la cara,que deambulen pels carrers de la localitat basca. En el primer pla podem veure tres dones, dues de les quals estan assegudes a la porta de casa amb cadires, i tres xiquets, que semblen jugar o córrer.Els personatges s’identifiquen per la vestimenta, encara que aquesta no està totalment definida i la veiem difusa. Al fons del carrer hi veiem dos xiquests o xiquetes més, un o una dels quals va dela mà d’una dona, i un home, que sembla acompanyar un carro arrossegat per un animal de càrrega carrer avall. A la part superior de l’obra observem el campanar del temple, una porció de cel i lesmuntanyes de Durango. La imatge està capturada des d’una perspectiva aèria, com si observarem l’escena des d’una balconada o finestra.
La línia de dibuix és difusa, i es confon conforme el quadreagafa més profunditat (veiem com les façanes perden definició conforme guanyen profunditat). Hi trobem un element del quadre que no respon clarament a les característiques difuses del dibuix que hemencionat, es tracta de les lloses del sòl del carrer. Aquestes tenen unes línies perfectament visibles que les perfilen, és una línia grossa, i d’altre color que no pas el de la pedra (trobem aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Darío Regoyos
  • Dario de Regoyos
  • Dari
  • Darien
  • DARIÉN
  • Dario
  • Darien
  • Dari

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS