REIS

Páginas: 2 (317 palabras) Publicado: 10 de enero de 2015
Un Monarca és la persona que governa una monarquia, una forma d'estat (en oposició a la República) i una forma de govern en la qual una entitat política és governada o controlada per un individu que,en la majoria de casos, ha rebut aquesta funció per herència i l'exercirà de per vida o fins a l'abdicació. Els monarques poden ser autòcrates -monarquia absoluta- o caps d'estat cerimonials ambauctoritas però sense potestas de govern, la qual és exercida pel parlament -monarquia constitucional-. El monarca pot tenir qualsevol dignitat (títol) -rei, duc, comte, etc- o reunir-ne múltiples en laseva mateixa persona. Històricament els monarques han estat governants absoluts, però la majoria dels monarques actual són caps d'estat cerimonials. La paraula «monarca» prové del grec monos archeinque significa «únic governant» i feia referència a un governant absolut de l'Antiga Grècia.

Algunes característiques dels monarques són:

La majoria dels monarques ostenten el títol de maneravitalícia; un monarca pot renunciar al seu títol abdicant; algunes excepcions són : el Copríncep francès d'Andorra (el president de França, encara que Andorra podria ser considerada una diarquia), el Yangdi-Pertuan Agong (rei) de Malàisia és considerat un monarca encara que només per un període cinc anys. D'altra banda els dictadors vitalicis no són considerats com a monarques.
Els monarques provenend'una família reial i reben ensenyament de les seves futures tasques; són succeïts després de la seva mort o abdicació per un altre membre de llurs pròpies famílies (sovint el fill o la filla major).Com a resultat, les monarquies més estables han tingut una línia de sang que ha perdurat per molts segles. Algunes excepcions són : el rei de Malàisia, el papa (com a monarca del Vaticà). D'altrabanda la successió familiar també ha ocorregut en les dictadures militars.
La majoria dels monarques ostenten títols que són tradicionals en referència a una monarquia : rei, príncep, duc, comte,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reis Belico
  • Reis Alder
  • Nit de reis
  • Reis
  • Carta als reis mags
  • Meine reise nach huaraz
  • Els Reis d'Igualada
  • Meine Reise Nach Wachington

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS