RELACION ENTRE LA ANTROPOLOGIA Y LA ENFERMERIA

Páginas: 4 (936 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2013

RELACIÓ DE L’ANTROPOLOGIA AMB L’INFERMERIA:

L’antropologia és la ciència que estudia l’ésser humà, tant en l’aspecte físico-biològic com el socio-cultural. El factor comú amb la infermeria ésla cura holística; d’aquí que la relació de la infermeria amb l’antropologia sigui tan important, perquè a l’igual que la infermeria, la antropologia aspira a estudiar l’ésser humà holísticament, através de la seva dimensió física, emocional, espiritual i social. La disciplina antropològica estudia com ha evolucionat l’ésser humà, amb la seva relació amb el medi ambient, com es presenta entre lespoblacions; des de l’òptica socio-cultural, analitza les interrelacions socials, la cultura, la religió, las creences, les tradicions i també els elements corresponents al procés salut-malaltia, comels mecanismes socials que determinen les malalties, la terapèutica tradicional, els usos de les plantes medicinals i les cures.
En el nostre treball diari com a infermeres identifiquem la relacióantropològica en el compromís amb l’holisme. Utilitzem aquesta disciplina com eina per interessar-nos per la humanitat en totes les seves dimensions. Com a professionals ens hem d'interessar per la curaintegral; l'interès ha d'anar més enllà de suplir les necessitats que el pacient no pot fer per si sol, o de alleugerir les molèsties físiques, a més de preocupar-nos per el seu estat psicològic, persaber d’on ve i què fa. En definitiva, intentar practicar la cura integral.
Cada una de les dues disciplines, tant la infermeria com l'antropologia, tenen contribucions específiques una ambl’altra. L’antropologia contribueix al desenvolupament de la infermeria, i aquesta última pot aprofitar la teoria i la investigació antropològica, així com l’antropologia es beneficia de l’enteniment que lesinfermeres tenen de les cures de salut.
Actualment en aquesta societat multicultural és imprescindible replantejar-se les situacions d’atenció i processos terapèutics i incorporar nous enfocs. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • relacion de enfermeria y la antropologia
  • Antropologia y su relacion con enfermeria
  • Antropologia y enfermeria
  • antropologia en enfermeria
  • Antropologia y la Enfermeria
  • Antropologia en enfermeria
  • Antropologia Enfermeria
  • Antropologia En Enfermeria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS