Relació entre Plató i Màtrix

Páginas: 3 (675 palabras) Publicado: 2 de enero de 2015
Relació entre Plató i la pel·lícula “Màtrix”
Màtrix és una pel·lícula que data de l’any 1999, s’ha basat en el Mite de la Caverna de Plató, com veurem a continuació:
En l’argument de la història,les màquines prenen el poder de la Terra i dominen als humans a través de la tecnologia. Les màquines utilitzen els humans per a obtenir energia i així poder existir. Es crea així el programa Màtrix,per mantenir als humans ocupats amb una identitat i vida fictícies. Però al centre de la Terra es troba un món independent a les màquines, una ciutat anomenada Zion. Els habitants de Zion entren aMàtrix per a alliberar als humans, però Màtrix, crea un agent per a combatre als humans i que aquests no tinguin llibertat. L’objectiu de Màtrix és trobar Zion per acabar amb els humans supervivents illiures, però Màtrix no sap el codi de la ciutat, i envia als “agents” per a que destrossen les naus dels revolucionaris.
Primerament sembla que no existeixen moltes semblances entre la pel·lícula i Elmite de la Caverna, però si que hi podem establir una relació.
En els dos casos es fa referència a una falsa realitat. En principi, les ombres de la caverna, són les creences i idees que tenim sobrenosaltres mateixos i així es com es veu Neo, el protagonista de la pel·lícula quan elegeix la pastilla que el fa entrar en Màtrix, i se n’adona del fals món en el que vivia. Al mateix temps, tant enel mite com en Màtrix, ens adonem que existeixen dos mons. Un n’és el món sensible, on viuen els presoners de la caverna i on viu Neo a l’inici de la Pel·lícula. Aquest és un món fals, guiat pelssentis i les passions.
Així mateix, l’altre món que existeix, tant en el mite com en Màtrix, és el món intel·ligible, un món veritable que només pot ser conegut a través de la intel·ligència mitjançant laraó. S’observa un canvi molt radical entre ambdós mons. L’exemple més clar de la pel·lícula que reflexa la caverna de Plató és el món fals que era Màtrix on viuen les ànimes connectades al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plató y matrix
  • Relaci N De Plat N
  • La coorfinació i la relació
  • Matemàtiques i veritat en platò
  • Plató
  • Plato i Ebbinghaus
  • Plato i el show de truman
  • Antropologia de Plató i Descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS