Relació d’Aristòtil amb altres autors

Páginas: 2 (288 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2015
Relació d’Aristòtil amb altres autors

Aristòtil y Plató estan molt relacionats però tenen tant similituds com diferencies:

La diferencia més important entreella es la metafísica, per a Plató els conceptes son idees i per a Aristòtil son formes. A més, per a Plató hi ha dos mons (el sensible i l’intel·ligible) mentre queper a Aristòtil només existeix el món sensible ple de coses materials.

Una altra diferència dins de l’epistemologia es que per a Plató el anima era eterna iimmortal, mentre que per a Aristòtil no es eterna perquè es un forma mortal que al final mor. A més, Plató era racionalista i defenia que totes les idees ja existeixen enl’anima mentre que Aristòtil pel contrari era empirista i no creia que nasquérem amb coneixements sinó que els creem a partir de l’experimentació i l’observació. Tot i això,els dos estaven d’acord en que l’anima tenia tres parts i que pertanyia al mon intel·ligible.

En quant a l’ètica Plató pensa que una persona que una personaque arriba al coneixement de la idea del bé és una persona sabia o virtuosa i justa, mentre que Aristòtil pensa que per a ser feliç hi ha que exercitar les virtutsintel·lectuals i ètiques fent ús de la raó.

També, dins de la política per a Plató la societat ideal es aquella en la que cada classe social compleix la funció que licorrespon a la part del anima que ells tenen. I per a Aristòtil l’home per naturalesa es un ser social i per això s’agrupa amb altres formant societats.Finalment, podem relacionar a Aristòtil amb els pitagòrics ja que Aristòtil va valorar el seu interès per explicar la naturalesa a través de les essències matemàtiques.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plató en relació amb socrates
  • Altres
  • que hem de fer per conviure amb altres cultures
  • Autors
  • Autors
  • AMB
  • Relació
  • autors valencians

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS