Relativisme

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2012
1. Expliqueu, fent servir paraules vostres i posant un exemple, en què consisteix el relativisme moral que defensen els sofistes (observeu que el relativisme moral és un tipus específic derelativisme).

El relativisme moral pot ser entès com una idea que les opinions morals o ètiques d'una persona poden variar amb les opinions d'una altra persona i que estan vàlides igualment, cap opinió de"el bo i el dolent" és realment millor que una altra. No hi ha un model determinat de moralitat, d'acord amb el relativisme moral, i cap opinió o posició pot ser considerada "correcta o incorrecta,"millor o pitjor. "
Posarem la religió com un exemple de relativisme moral, perquè moltes persones no comparteixen la mateixa opinió que la religió és la moral absoluta, cadascun entenc el sentitespiritual de la vida d'una manera i ho veu d'una altra. Així que que el que és "correcte" o "incorrecte" és enterament un producte de la preferència humana.

2. Quina és l'opinió de Sòcrates sobre elrelativisme moral?
Sòcrates defensava una posició crítica envers el relativisme moral i intentava donar valor objectiu al saber,la moral i la justícia.
Segons Sòcrates El bé, el dolent o el just sónvalors universals i tindran el mateix significat per a uns com per altres. Sòcrates va dedicar la seva vida a extreure aquests conceptes de bondat, justícia i altres valors cívics. Va voler definiramb absoluta precisió i utilitzar el llenguatge per imposar els significats d'aquests valors socials a tota la societat.

3. Argumenteu la vostra opinió sobre el relativisme moral?

Jo opino queel relativisme moral en alguns casos és autodestructiu, perquè Totes les lleis humanes involucren alguns principis que es fan complir per amenaces o conseqüències. Els límits de velocitat es fancomplir en les carreteres, a causa d'una convicció moral que arriscar les vides d'altres persones és incorrecte. El mateix és cert per als assassinats, robatoris, fraus, violacions, etc. No obstant això,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el relativisme moral
  • Relativisme
  • El relativisme moral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS