Relativismo cultural

Páginas: 3 (717 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2013
portada

















































PAC1
ACTIVITAT 1
RELATIVISME CULTURAL I ETNOCENTRISME






Quan parlemd’etnocentrisme podem dir que està lligat al desenvolupament de la teoria antropològica. La importància de la maduresa científica en les cultures dona pas al etnocentrisme, és a dir, el pensament de superioritatd’unes races respecta les altres, ja que el desenvolupament teòric d’elles era més avançat.
Com diu Levi- Strauss,en el seu escrit (1952, l’etnocentrisme), els occidentals es creien superiors alsindígenes quan van descobrir Amèrica, pel fet de què vivien d’una altra forma sense adonar-se de què ells sentien la mateixa incertesa i les dues cultures actuaven amb els mateixos instints naturals.Les cultures són l’essència de cada part del món i de la seva historia. Això ens proporciona diferents maneres de veure l’ésser humà i al món en general. L’etnocentrisme dificulta llavors el poderd’entendre les altres cultures i a més dificulta les relacions socials del dia a dia.
Per combatre amb l’etnocentrisme cal dir que es troba el relativisme cultural, que consisteix en posar-se en lapell de l’altre per poder entendre la seva cultura.
És molt complicat respectar i entendre costums o situacions sense primer pensar com podrien pensar els altres.

També la ignorància és unpunt a favor per l’etnocentrisme, ja que en la majoria de països no treballen profundament aquest aspecte des de l’educació, inculcant valors com la tolerància, el respecta i la igualtat en tots elssentits de les paraules.

El relativisme cultural no significa que em de tolerar qualsevol pràctica cultural que atempti contra els drets l’esser humà. És més, totes aquestes accions haurien de serdenunciades i suprimides.

Des del maltracta a les dones, ablació de nenes, explotació infantil, presons inhumanes, politics corruptes que sotmeten als ciutadans i els manipulen sense escrúpols....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RELATIVISMO CULTURAL
  • Relativismo Cultural
  • Relativismo cultural
  • Relativismo Cultural
  • Relativismo Cultural
  • Relativismo Cultural
  • Relativismo Cultural
  • El Relativismo Cultural

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS