Relato alexandre cortada

Páginas: 4 (806 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2010
Joaquim Carrillo Balada
COMENTARI DEL TEXT D’ALEXANDRE CORTADA:
Després dels fets de Montjuïc, on es van practicar tortures i afusellaments contra gent sospitosa dels atemptats anarquistes aBarcelona com a conseqüència d’una dura repressió; es publica el primer número de la revista Catalònia, on Alexandre Cortada redacta aquest article titulat Ideals nous per a la Catalònia. Només llegintaquest títol ja ens podem fer una idea que la intenció de l’autor és reconstruir d’una forma nova, el modernisme a Catalunya. Aquest serà un dels objectius principals de la revista, que es convertirà enun medi artístic on s’acceptaran tots els corrents moderns catalans perquè tots tindran valor propi ( fet que fins aleshores s’havia rebutjat ).
Així dons, ens trobem davant d’un text que pretendràconfigurar l’inici del què avui coneixem com la segona etapa del modernisme:
A les línies inicials del primer fragment ens trobem amb el terme regeneració, fent referència a aquesta nova forma detractar al modernisme, i ens parla de la necessitat de “passar del període d’intuïció i de sentiment al període intel·lectual i conscient”, és a dir; de transformar un moviment desordenat i dividit, en unfront comú intel·lectual on es transmeti una actitud conciliadora de tots els corrents artístics en el moment d’exposar-se a la vida pública. D’aquesta manera es volia posar de manifest que s’haviensuperat les discrepàncies entre regeneracionistes i esteticistes. S’estava produint una unificació de corrents diferents que pretenien una finalitat homogènia: alliberar i exterioritzar la figura d’unartista d’esperit pur i positiu, gens pessimista; amb una fortalesa superior a la resta, que afronta la vida amb alegria i ho contempla tot amb goig, que rebutja la mort i la foscor de l’ànima; unheroi vitalista que s’alimenta de totes les fonts de la terra per aconseguir la glòria i la pau interior.
Aquesta exaltació de l’individu no dista gaire del concepte Superhome exposat per Nietzsche...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Relato Corto
  • Relatos cortos de una vida diferente
  • Relatos cortos. propia autoría
  • La juventud. Relato corto
  • Flor de invierno relato corto
  • Relato corto con final abierto
  • Febrero 7 RELATO CORTO
  • relatos cortos y cuentos de anton chejov

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS