Relats de mitologia (resumen por capitulos)

Páginas: 19 (4653 palabras) Publicado: 11 de enero de 2012
Zeus, el pare dels déus i dels homes

I. neixement i infantesa
-Els déus vivien a l'Olimp tenint una vida feliz i alegre, només anaven a la terra dels homes per moments importants
avans dels deus de l'olimp van existir els titans. un d'ells va ser Cranos va unir-se amb Rea i van tindre a zeus.
Cranos (G=temps) per por que el destronesin es menjava als seus fills. Rea va canviar a zeus peruna pedra quan va neixer i de mentres que Cranos es menjava la pedra Rea i Zeus van escapar a Creta, pero alla no van trobar aigua per banyar al petit. Fent servir un basto i pronunciant unes paraules va fer sorgir una font d'aigua. van venir unes ninfes i van cuidar al petit.
Zeus menjaba llet de la cabra Amaltea i les abelles li proporcionaven mel. La crianza va ser a la montanya d'Ida avui diaanomenada Psiloritis. encara que hi ha gent que diu que va neixer a una cova de l'altre vanda de la muntanya. Amb Zeus vivien també els seus germans salvats per la seva mare, Poseidó i Hades(R=Neptú i Plutó). Zeus de tant jugar amb la cabra Amaltea (sempre la ve recordar)un dia li va trencar una banya que la va anomenar el corn de l'abundància, de la qual rajaven tots els regals que agradessin ales ninfes. Quan Zeus es va fer més gran va convertir a la cabra en la constel•lació inmortal i brillant
Cronos(R=Saturn) i Rea tenien més germans titans i poderosos, tots fills d'Urà(Firmament) i Gea(Terra, gran mare)

II. Esplendor i aventures de Zeus
-Homer (poeta grec). Zeus va tenir que lluitar contra Tità (el seu oncle) i fins i tot, contra el seu pare amb l'ajud dels seus germans i delsciclops.
Hades es va apoderar del regne sota terra, Poseidó va ser déu del mar i Zeus rei de l'olimp. Es va casar amb Hera pero, anteriorment va enamorarse de altres deeses com Leda, que va utilitzar la astucia perunir-se ja que ella estaba casada amb el rei d'Esparta. Zeus tranformant-se en cigne i fent que fugia d'una àguila, que era Arodita convertida, es va refugiar a la falda de Lena i aixiconseguint que ella l'omplis de carícies. Dels 2 ous de Zeus van neixer Càstor i Pòl•lux, i Helèna i Clitemnestra.
També es va juntar amb Sèmele a la que li va prometre que satisfaria els seus volers. Sèmele es va quedar emabarassada, pero al voler veure a Zeus en tota la seva divinitat va morir, i ell va agafar el menut i el va ficar-se'l a la seva cama perque així neixes, quan fos l'hora, elpetit Dionís.

III. Zeus, Hera i els humans
-Hera,quan volia enamorar a Zeus s'empolainava, es posava oli perfumat, es pentinava amb bucles i es vestia amb una túnica feta per Atenea. Zeus al veure-la volia anar a la muntanua d'Ida a jeure amb ella. Hera per por a que-l's veiesin li va comentar a Zeus i ell va formar uns nuvols d'or i una sua rosada.
Hera era molt gelosa i a un dels amors deZeus la va convertir en una vedella la qual estaba vigilada per un gos de mil ulls. Al adonar-se'n Zeus, el va matar, pero Hera més tar va enviar unes mosques de picades molt doloroses que no deixaven viure a la vedella. Pero Zeus es va donar compte i va tornar a convertir a la vedella en la persona que era anteriorment, que mes tard va marxar.

Afrodita i el seu món

I.
Afrodita era fillade Zeus i Dione. Ella sempre anava acompanyada de Gràcies i Hores (filles de Zeus) que representaven la naturalesa en els seus canvis d'estacions.
Tots els déus de l'Olimp es volien casar amb ella, menys un anomenat Hefest que era el únic que no estava interesat en ella pero Zeus la va ayudar per que es casesin. Pero Ares li anava molt al darrere. Un dia Apol•lo els va trobar junts i els va ferpresoners. Vva anar a avisar a Hefest i ell va avisar a tots els déus per que els vegesin i aixi be que es van riure d'Afrodita però més s'en van riure d'Hefest. De totes maneres Hefest va separar als amants: Afrodita s'en va anar al seu palau a Xipre, i allà va trobar el seu fill Eros(cupido).
A pesar de l'acabament de l'amor amb Ares, Afrodita es va casar amb el princep Anquises i d'ells va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Del Leviatán (Capítulo Por Capítulo)
  • resumen capitulo por capitulo 'el carnero'
  • resumen del capitulo
  • resumen capitulo
  • Resumen Capitulo
  • Resumen & Capitulos
  • Resumen de capitulos
  • resumen capitulo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS