Religio

Páginas: 15 (3622 palabras) Publicado: 12 de junio de 2014





















Treball cooperatiu
Religió
Amali Nieto
1r Batxillerat A
Marina Vidiella
Laura Urpí
Cristina Sech
02 / 06 / 2014








A) Enunciat de les preguntes a treballar en relació Bloc 2:

1. Observar els còmics de Mingote, on s'ironitza sobre les guerres que tenen un comportament religiós. És la religió la que ha generat les guerres o bé sónels bel·ligerants els qui l'han utilitzada per justificar-les? (exemples: conflicte de l'antiga Iugoslàvia, o el conflicte de l'Ulster o del Congo). Les set frases fetes, pertanyents a destacats dirigents, poetes i homes de ciència, han de conduir- vos al fet d'elaborar respostes sobre quina és la vostra opinió en cadascuna de les seves afirmacions.


Creiem que la culpa la tenen els creientsja que qualsevol persona és lliure d’escollir en que vol creure i les religions són lliures també d’existir i ser seguides per qui vulguin i per això la gent hauria de ser més comprensiva i deixar que cadascú pensi per ell i cregui en el que li fa feliç, perquè com a persones que som necessitem seguir el que el nostre cor creu que és el millor per nosaltres i tothom hauria de respectar això. Lareligió hauria de ser un factor unificador, no una diferència per començar una guerra.


2. L'existència de conflictes, és un fet positiu o negatiu per al progrés de la societat, per tal de provocar i gestionar resposta davant de qualsevol problema. O potser, el problema està en la manera de resoldre's? Justifiqueu la vostra resposta, tot utilitzant exemples de notícies i casos concrets (mínim2).

Els conflictes poden ser positius o negatius segins com es gestionin, és a dir, un conflicte pot portar a un conflicte més gran si aquest no es tracta amb calma i amb cura, i les parts que estan enfrontades no es posen en la pell de l'altre. En canvi, els conflictes poden ser positius perquè poden servir per aprendre i millorar, si assumeixes que el que has fet esta malament.


3. Lasíntesi final de la unitat mostra la doctrina social de l'Església sobre la pau i la guerra. Aplega quatre textos estrets del document de la Conferència Episcopal Constructors de la pau. Heu de lllegir- los i posar la resposta de quina és la idea central de cadascun d'ells (poso la resposta del primer text, com a exemple).


Text

Idea
CPVI, I
La pau universal es recolza en petits gestos depau.
CPII,
3.2
La pau no és cosa només de Déu, si no també de les persones.
CPIII, I
La guerra és un acte contra la naturalesa, una violencia incompatible amb Déu.
CPII,
2.3
Déu és capaç de fer-nos perdonar i estimar quan rebem la bona noticia del Regne. La pau sempre ha de compta amb nosaltres.

4. Els alumnes heu de llegir la unitat 10 del llibre de text i cercar
informació aInternet per tal respondre i elaborar les dades que us demana la taula següent:



ONG
Finalitats i característiques

Mètodes i activitats

Adreça
Càritas
Treballar la solidaritat a favor dels pobres, els marginats i els explotats.
- Canviar les estructu- res que produeixen la pobresa.

- Canviar els compor- ta-ments socials i personals.

- Campanyes de sen- sibilització.www.caritas.es
Mans Unides
 Lluitar contra la fam, la pobresa, el subdesenvolupament i les causes que les provoquen.
- Sensibilitzar la població espanyola perquè conegui i sigui conscient de la realitat dels països en vies de desenvolupament.

-Donar suport i finançar projectes a l'Àfrica, Amèrica, Àsia i Oceania per col·laborar amb el desenvolupament dels pobles del Sud.
http://www.mansunides.org/Justícia i Pau
La promoció i defensa dels drets humans, la justícia social, la pau i el desarmament, la solidaritat i el respecte al medi ambient.
-Estudi, sensibilització i acció.

-Lluita pels drets hu- mans i la democràcia.

Denúncia de violaci- ons de drets humans. Sensibilització de els consciències.

Campanya “desar- mament” i desenvolu- pament per a la pau.

-Campanya...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • religiosidad
  • Religio
  • Religioso
  • Religiosa
  • religio
  • religio
  • religioso
  • Religioso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS