religion

Páginas: 2 (418 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013
EXHORTACIÓ APOSTÒLICA FIDEI DEPOSITUM

Aquest document parla de la necessitat de conservar el dipòsit de la fe, amb la finalitat de fer-lo més accessible als fidels de Crist, però també a tots elshomes de bona voluntat. Confirma, a més, la seva finalitat de presentar-se com una exposició completa i íntegra de la doctrina catòlica, que permet que tots coneguin el que l'Església mateixaprofessa, celebra, viu i ora en la seva vida diària, però al mateix temps, mostra el gran esforç de tots per voler oferir un recull on la fe cristiana pugui presentar-se avui al món de la manera més adequadapossible.
La Constitució apostòlica “Fidei Depositum”, és el text amb el qual el Papa Joan Pau II va presentar al món el Catecisme de l’ Església Catòlica, el qual és fruit d’una amplíssimacooperació. Ha estat elaborat al llarg de sis anys per una comissió, presidida pel Cardenal Ratzinger i composta per dotze cardenals; i un comitè de redacció format per set bisbes experts en teologia i encatequesis.
En el Catecisme de l’ Església Catòlica ens trobem una exposició de la fe de l'Església i de la doctrina catòlica, comprovada i il•luminada per la Sagrada Escriptura, la Tradició Apostòlica iel Magisteri de l'Església, però també és l’anunciació de la fe i una crida a la vida evangèlica.
Podem dir, llavors, que aquest document parla de l’elaboració, de la participació, de la composició ide la funció del Catecisme de l’ Església Catòlica.
Però perquè és important l’elaboració d’un catecisme pels cristians? Personalment crec com Joan Pau II, que el catecisme és un instrumentimportantíssim que està al servei de la comunitat eclesial i que assegura un ensenyament fidel de la doctrina de la fe. És una exposició autèntica de la fe i la moral cristiana que com a bons cristians hem deseguir i aplicar en la nostra

Pedagogia i didáctica de la religió

vida quotidiana. També ens permet conèixer i participar de totes les creences de l’església així com de la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La religiòn
  • La religion
  • Religion
  • Religion
  • Religiones
  • La religion
  • Religion
  • Religion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS