religion

Páginas: 6 (1352 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2013

DÍA DE LA ReCUPERACIÓN: 9 de enero de 2014 a las 13:15 h

CONTENIDOS

1. El texto. Tipología textual. (Repaso de Funciones del lenguaje)
Clases de textos.
El texto narrativo.
Estructura
Elementos comunes de la narración
Características lingüísticas
Clases de textos narrativos

Libro de texto y apuntes.

2. La oración simple (repaso)

Gramática: categoríasgramaticales, funciones sintácticas, etc.
Teoría y práctica.

3. A partir de un texto:

Comprensión, vocabulario, etc.
Comentario lingüístico – resumen, tema, estructura, rasgos lingüísticos.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………
WEBS DE ORTOGRAFÍA -
http://www.xtec.cat/~jgenover/miscel.htm
http://www.aplicaciones.info/ortogra/ortogra.htmhttp://www.aplicaciones.info/ortogra2/ortogra.htm
http://roble.pntic.mec.es/~msanto1/ortografia/
http://www.reglasdeortografia.com/acentos.htm
WEBS PARA REPASO DE SINTAXIS - ESO
http://www.librosvivos.net/smtc/homeTC.asp?TemaClave=1048
http://perso.wanadoo.es/louralba/lourjavejercc.htm
http://www.xtec.cat/~jgenover/sinta.htm
http://www.xtec.cat/~jgenover/sn01.htm
http://www.jesusfelipe.es/sintaxis.htmhttp://www.delenguayliteratura.com/Ejercicios_de_sintaxis_oraciones_simples_sujeto_CD_CI_CRegimen_Atributo_CPredicativo_CAgente_CC.html
Fent un breu resum del poema podem dir que hi ha una donzella a la vora del mar, que brodava un mocador de seda, però quan es va quedar sense seda, va veure un galió amb un mariner, el qual li va oferir pujar a la seva nau i escollir la seda que ella volgués per continuar brodant.La donzella va pujar i va escollir el color vermell, fent referència a que es un color més passional. Seguidament mentre el mariner cantava, la donzella es va adormir. Quan la donzella es despertà, va replicar al mariner que li deixés a terra firma, però el mariner es va negà. La donzella li va explicar les seves desgracies, el mariner li digué que no es preocupés que ell es el fill del rei...“Lo Mariner” és una cançó popular d’origen català del segle XVI-XVII, segles inscrits dins el període de la Decadència, en el que, tot i la davallada en la producció d'una literatura de qualitat, destaquen les cançons en la literatura popular. És anònima i s’ha anat modificant a causa de la transmissió oral, és a dir el poble la cantava i la coneixia però ningú la va redactar per escrit. Aquest fetdificulta que en puguem conèixer l’autor i la data de creació. Els temes tractats en aquest tipus de poesia són sobretot situacions de la vida quotidiana, ja que eren molt propers a la gent del poble, alguns tractaven sobre el tema de l’amor no correspost, que és la idea principal d’aquest poema.
La cançó tracta d’una donzella que brodava un mocador de seda a la vora de la mar i de cop es quedasense seda. Veu un vaixell on un mariner li ofereix de pujar per escollir la seda que més li agradi. La donzella puja i amb el cant del mariner es queda adormida. Quan desperta replica que la deixi a terra, però ell s'hi nega. La donzella l’explica que les seves germanes són més afortunades que ella, i ell li diu que no es preocupi de res perquè ell és el rei d’Anglaterra i ella serà la seva reina.En aquella època, era típic raptar a les donzelles i portar-les al mercat com esclaves. El tema principal d’aquesta cançó es basa en aquest fet amb la diferència que el mariner està enamorat de la donzella, raó per la qual la rapta.
La poesia té 33 versos d'onze síl·labes (endecasíl·labs) i una cesura de 7+4. La rima és assonant i els versos són femenins.
Utilitza moltes repeticions, recurspropi de les cançons populars, com per exemple: “i jo pobreta de mi”; paral·lelismes com per exemple: “vermelleta jo la vull que és millor seda”, “vermelleta jo la vull que és per la reina”.
--------------
La cançó alterna versos de set i quatre síl·labes
----------------
El diàleg està dividit en unitats sempre de vuit síl·labes o menys i té una rima assonant. Tot i així també en trobem de 7...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La religiòn
  • La religion
  • Religion
  • Religion
  • Religiones
  • La religion
  • Religion
  • Religion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS