religion

Páginas: 9 (2171 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2014
1er Batxillerat

TREBALL SOBRE LES ESGLÉSIES CRISTIANES

1.-El Cisma d'Orient i la Reforma Luterana.
Explica en què van consistir i quines van ser les seves conseqüències. (moment històric, context geogràfic, principals impulsors, diferents patriarcats i esglèsies protestants....)

La Reforma Protestant : Es coneix amb el nom de Reforma Protestant , al moviment religiós de tendènciarenovadora que es va produir a Europa al segle XVI i que va originar , al seu torn , el trencament de la unitat cristiana i la consegüent formació d'altres Esglésies , independents de l'autoritat papal : Esglésies Protestants . Moltes esglésies sorgides d'aquest moviment es van denominar Esglésies reformades , amb el propòsit d'evocar una disposició a la conversió i renovació .

El sorgiment dela Reforma Protestant és considerat com un dels més importants esdeveniments de la Història , ja que les seves conseqüències avui dia , romanen vives en el nivell religiós , polític , econòmic i cultural en el món . Per entendre aquest fenomen , hem de situar-nos en el context de l'època , cal evidenciar i determinar les causes de les Reforma Protestant .

La Reforma Protestant es va iniciar aAlemanya , va ser un moviment reformador liderat pel monjo alemany Martí Luter que va publicar els seus 95 Tesi, on criticava la venda d'indulgències , com una reacció contra les doctrines de l'Església Catolica Apostolica Romana , ben aviat difundiose per diversos països d'Europa , prenent en molts d'ells el caire d'un moviment polític , econòmic i social .

Causes de la Reforma Protestant :
Vanser moltes les causes que van originar la Reforma Protestant , però esmentarem només les principals:

1 . L' corrupció del Clergat .
2 . L' difusió de la Bíblia , gràcies a la impremta .
3 . L'obra de l' Humanisme i del Renaixement , que van engendrar la crítica i el lliure examen .

La Reforma va tenir els seus antecedents en dos moviments de rebel · lia sorgits en l'Edat Mitjana contral'Església. Aquests van aparèixer quan es produeix el Cisma d'Occident. Van ser Juan Wiclef i Juan Huss, els caps d'aquests moviments, tot i que van fracassar en el seu intent, van deixar profunda petjada de acció i se'ls considerarà, a causa d'això, com a precursors de la Reforma Religiosa.

Forjadors de la Reforma Protestante.-Van ser:
Martin Luter, a Alemanya
Joan Calví, a França
UlricoZuinglio, a suïssa
Enric VIII, a Anglaterra

2.-Explica qui eren i què van fer els següents personatges:

-Miquel Cerulari: Patriarca de Constantinoble del 1043 al1058, que va consumar el cisma d'Orient. Fou escollit patriarca el 1043 i es va destacar pels seus atacs furibunds a l'església llatina. El papa Lleó IX li va enviar ambaixadors (cardenals Humbert i Frederic, i Pere bisbed'Amalfi) per tractar de moderar les seves opinions. No solament no van tenir èxit sinó que Humbert va haver d'excomunicar al patriarca, el qual va respondre excomunicant als tres delegats i va ordenar eliminar dels díptics el nom del papa (1054).
El 1057 va donar suport a la deposició de Miquel VI i al seu successor Isaac I Comnè. Però aviat es va enfrontar amb aquest i el va amenaçar "jo li he donatla corona i sé com recuperar-la", i al cap de poc temps fou desterrat.


-Martí Luter: va néixer a Eisleben el10 de novembre de 1483.va ser un teòleg, frare catòlic de l'Orde de Sant Agustí i reformador religiós alemany; en les seves ensenyances es va inspirar la Reforma Protestant. Va inaugurar la doctrina teològica i cultural anomenada luterana i va influir en les altres tradicionsprotestants. La seva exhortació perquè l'Església tornés als ensenyaments de la Bíblia va impulsar la transformació del cristianisme i va provocar la Contrareforma, com es coneix la reacció de l'Església Catòlica Romana enfront de la Reforma protestant. Les seves contribucions a la civilització occidental van anar més enllà de l'àmbit religiós, ja que les seves traduccions de la Bíblia van ajudar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La religiòn
  • La religion
  • Religion
  • Religion
  • Religiones
  • La religion
  • Religion
  • Religion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS