Religions del món: Induisme

Páginas: 14 (3377 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015
Hinduisme

Origen
Moltes Religions de l'Índia es basen en l'existència de textos sagrats en els quals es descriuen les seves mitologies, les seves lleis, etc. Els Vedesson els mes antics i marquen el desenvolupament de moltes practiques religioses. Es consideren textos revelats, es a dir, es considera que han estat dictats pels deus.
L'hinduisme pren els textos sagrats i els complementa ambd'altres. A la tradició literària vèdica es troba el germen de moltes de les religions de l'Índia.
El budisme i el jainisme han desautoritzat els vedes i la seva tradició. El Sijisme, intent de fusió de la religió islàmica amb l'hinduisme,genera una serie de textos, compilats en l'Adi Granth Sahib, que consideren-les tradicions literàries prèvies, be per contradir-les o be per complementar-les.Desenvolupament Històric
L'Índia es un país amb cultura antiquíssima i extremadament diversa que abraça un període de mes de 5.000 anys. Des dels seus orígens, la cultura índia s'ha vist enriquida per successives onades migratòries que conformen un interessant mapa de diversitat religiosa i cultural.
Però sota aquesta varietat batega una certa continuïtat plena d'influències externes i deconflictes interns que configuren el que avui es la rica cultura de l'Índia, en la qual les religions són un element molt important. Al voltant del tercer mil·lenni abans de la nostra era, les petites comunitats agrícoles que vivien a les zones mes fèrtils del subcontinent indi comencen a homogeneïtzar-se i a ser substituïdes per una cultura cada vegada mes urbana i uniforme.

Textos Fonamentals
ElsVedes
Els 4 libres vèdics estan formats per materials diversos: himnes a deus diferents, pregaries liturgistes per a sacrificis, cançons, exotismes, i pregaries de devoció.
Rigveda: La col·lecció de Vedes més antiga és el Rigveda, cants utilitzats a les cerimonieres més importants per atreure els deus al ritual de sacrifici.
Atharvaveda: El Atharvaveda és el llibre més especulatiu, per aquesta raóha estat rebutjat com a llibre revelat per algunes escoles.
Samaveda: El Samaveda és una reordenació del Rigveda.
Yahurveda: El Yahurveda o veda de les fórmules sacrificials és una especie de manual per al sacerdot oficiant dels sacrificis.
Textos Jaines
Després de la mort de Mahavira, fundador del jainisme, el seu missatge fou transmès oralment fins que alguns dels seus deixebles reuniren elsseus sermons en els anomenats Dotze Angas (preceptes). Des de llavors són les escripturs sagrades de jainisme. Aquests preceptes configuren la religio jaina, per exemple:
Principi de no violència
Importància de l'autonegació
Ascesi
Deure de compartir el que es posseeix

Textos sijs
El principal text dels sijs es l'Adi Granth (Llibre del començament) també anomenat Gurú Granth Sahib, perquè el desei el ultim dels gurus sikhs va dir que quan moris fos considerat com el guru (mestre) dels sijs.
Textos mazdaistes
El llibre sagrat per als mazdaistes és l'Avesta, compost per dues parts, els textos litúrgics (himnes per a sacfici, regles morals, ritus i normes de purificacio) i el Petit Avesta, bastant més recent i que conté himnes de gran bellesa dirigits adivinitats menors incloses alzoroastrisme amb posterioritat.

Divinitats i Éssers Sobrenaturals
Les divinitats a l'hinduisme són múltiples ja que es tracta d'una religió politeista. Però al llarg del temps hi ha hagut un gran nombre de models i sensibilitats. El grup més antic era constituït per diversos centenars de deus, que formaven el panteó vèdic. En cert moment va prendre força la tendencia a creure que el conjunt dels deusno és res més que la multiple manifestacio d'un unic principi al qual denominem Braman, l'Absolut del qual tot sorgeix. Per a altres hindus fou important el concepte de trimurti, una agrupació de les tres divinitats principals:
Brahma com a creador.
Vishnú com a mantenidor.
Shiva com a destructor.








Relats Mitics
La mitologia índia es refereix a un ampli cos de la literatura de l'Índia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • religions del mon
  • Induismo
  • Induismo
  • induismo
  • Religions
  • Induismo
  • INDUISMO
  • induismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS