Religión

Páginas: 5 (1140 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014

1. A. Explica la problemàtica que la pel·lícula vol denunciar, amb les seves conseqüències.

La meva opinió, no trobo correcte que els nens es separin de la seva família i els fessin fer de soldats i els droguin perquè puguin aguantar les guerres, que portin armes i matin a gent. Tampoc trobo correcte que als homes els tallin les mans perquè no puguin fer res o els fessin buscar diamants ales mines i que les dones estiguin amb un camp de refugiats amb els altres fills.


b. Situació geogràficament i en el temps.

A l’Àfrica Occidental (Sierra Leona)
A final del segle XIX.


2. En la pel·lícula es veu un camp de refugiats:
a. Explica que són els refugiats i per què es produeix aquesta situació.

D'acord amb la Convenció de Ginebra sobre l'Estatut dels Refugiats, unrefugiat és una persona que a causa de ser perseguida per motius de raça, religió, nacionalitat, es trobi fora del país de la seva nacionalitat i no pugui o, a causa de la por, no vulgui acollir-se a la protecció del seu país, o que no tenint nacionalitat, a conseqüència de tals esdeveniments fora del país on abans tingués la seva residència habitual, no pugui o, no vulgui regressar a ell.


b.Descriu com és un “camp” d’aquest tipus.

És un campament on s’allotgen els refugiats (persona que està sent perseguida) quan hi ha guerres com és el cas d’aquesta pel·lícula. Amb aquesta pel·lícula hi van la mare i els germans del Dia.



c. I per què es diu a la pel·lícula: “Això no té importància. Com a molt ocuparà uns minuts a la TV, entre els esports i el temps”.

El ésser humà ésmalvat i egoista, perquè sempre miren pels seus beneficis (diamants, petroli,...), perquè per a nosaltres som despreocupats i no ens importa. Per no ser-ho hauríem de viure aquella situació.

3. T’ha ajudat la pel·lícula a comprendre millor algun d’aquests temes, l’explotació, els nens soldat, els camps de refugiats, la guerra?

Si, jo no creia que fos tan dura la vida a allà, perquè aquestapel·lícula ma fet veure que les famílies ho passen molt malament, perquè l’exercit agafen als nens perquè son fàcil de manipular i fan les ordres de matar sense fer preguntes, i els fan fer soldats i els droguen perquè puguin aguantar més i actuen de una manera extrema. Als homes els fan treballar a mines agafen diamants, però si veuen que n’hi agafes un et maten i la família restant marxen a un campde refugiats.


4. Descriu els tres personatges principals. Quin es el paper que cada un representa? I explica com evoluciona el personatge (Leonardo di Caprio) en la seva actitud.

Leonardo DiCaprio, que representa a Danny Archer, és un soldat, que no té sentiments, només fa intercanvis de diamants per armes, està al servei de les multinacionals occidentals, però al final ajuda a la famíliadel Dia a escapar, per anar a la ciutat a intentar vendre el diamant i salvar la família. La seva evolució, al principi és molt egoista, només vol el diamant de Solomon, sense considerar la situació del Solomon i al final l’ajuda a fugir dels rebels a l’avioneta que havia de fugir ell.


Djimon Hounsou, que representa a Solomon, és un pescador, que surt perjudicat de la guerra civil, perquèl’aparten de la seva família i agafen al seu fill (Dia) per fer-lo militar.


Jennifer Connelly, representa Maddy Bowen, es una periodista que està interessada pel tràfic de diamants. Al final ella s’acaba enamorant de Archer.



5. Aquí tens una llista de valors i contravalors. Explica breument com es reflecteix cada un d’ells en la pel·lícula. Pots també associar a algun /s personatges.VALORS POSITIUS, VALORS NEGATIUS

Pau, violència Hi ha molta violència però als EUA hi ha pau, perquè ells són els que generen les guerres.

Amistat, lleialtat, traïció Leonardo DiCaprio es va fer amic de Solomon, al començament ho feia per interès per aconseguir el diamant però al final el va ajudar.

Ètica i solidaritat, egoisme; la fi justifica els mitjans hi ha egoisme per aconseguir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La religiòn
  • La religion
  • Religion
  • Religion
  • Religiones
  • La religion
  • Religion
  • Religion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS