Relleu, Flora I Fauna De L'Antàrtida

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
RELLEU DE L'ANTÀRTIDA

L'extensió de l'Antàrtida és major a la del continent europeu. La seva superfícies està recoberta per una massa de gel d'uns vint milions de quilòmetres cúbics i de més de2000 metres de gruix, del qual tant sols en sobresurten els pics de major alçada. L’antiguitat del gel de l'Antàrtida es creu que és de 10 milions d'anys. Si per una catàstrofe arribés a fondre's, escalcula que es produiria un augment del nivell marítim a tot el planeta de 70 metres.

A l'Antàrtida es troben diverses serralades. Les majors altituds es registren en els Antartandes, especialmentel Massís Vinson, el pic més alt de l'Antàrtida amb 4.892 metres, ubicat a les muntanyes Ellsworth. Entre els Antartandes (els quals es troben ubicats gairebé a les costes més occidentals i recorrent laPenínsula Antàrtica) i les muntanyes Transantàrtiques, s'ubiquen serralades intermèdies com les muntanyes Pensacola i les muntanyes Ellsworth. Ja a les proximitats del Pol Sud s'eleva l'altiplàPolar que té com a annex una important serralada, la Gamburtsev, gairebé totalment coberta pel gel. La majoria de les serralades o muntanyes de l'Antàrtida es troben en les vores del crató precàmbric del'Antàrtida Oriental; entre aquests es troben les muntanyes (serralades) Sor Rondane (la cimera és el Verterkaka de 3630 msnm),Napier, Wholthat, Admiralty, Horlick, Mühgllg-Hoffmann, de la ReinaMaud, Britannia etc.

En aquestes serralades existeix activitat volcànica com s'evidencia en el mont Erebus, un volcà actiu situat a la costa oriental de l'illa Ross amb una elevació de 3.794 metres sobre elnivell del mar. És el més austral dels volcans actius de la Terra. Un altre volcà famós es troba a Illa Decepció, que és conegut per una gran erupció produïda l'any 1970. El 2004, investigadorsnord-americans i canadencs van detectar un volcà submarí a la península Antàrtica i proves més recents indiquen que aquest volcà sense nom pot estar actiu.

D'altra banda existeixen gegantines...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • flora i fauna
  • fauna i flora conca de barbera
  • la fauna i la flora del salvador
  • Flora Y Fauna
  • Flora Y Fauna
  • flora y fauna
  • Flora y fauna
  • flora y fauna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS