Reloi

Páginas: 2 (275 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2012
Amadeu I de Savoia

Aquest text és un text de font secundària i tracta sobre el regnat d'Amadeu I de Savoia.

El general Prim, després del'aixecament militar contra Isabel II, havia de buscar un nou rei perquè és el que s'havia decidit a la reunió que havien fet en el Congrés. Prim va dir que seriadifícil trobar un nou rei i els republicans van començar a riure perquè ells ja sabien que era difícil trobar un rei i volien fer una república. El generalPrim però, va contestar al republicà Castelar dient que no es podia fer una república si el poble no era republicà. En aquells dies els diaris feienbromes sobre el tema de buscar un nou rei posant titulars burlescos. Finalment, Prim el 3 de novembre anuncia que Amadeu de Savoia serà el nou rei d'Espanya.Quan Amadeu arribà a Espanya, Prim quan l'anava a rebre va ser assassinat a causa d'una bomba en el seu cotxe. Amadeu I per tant, no tenia ningú quel'ajudés en aquell moment.

Una anècdota del regnat d'Amadeu I és que en una reunió, l'escriptor Juan Velar va pronunciar Shakespeare tal com s'escriu,llavors tots van començar a riure. Ell digué que ho va dir així perquè pensava que no entenien l'anglès, llavors va fer tot el discurs amb anglès i demostrarque les persones que estaven allà no entenien l'anglès.

Per acabar, Amadeu I renuncià a la corona perquè no va poder solucionar els problemes. EmilioCastelar va dir que les monarquies no havien funcionat i que per tant era hora de fer una República i que Espanya fos republicana.

Paula Pujol Fernández
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS