Remenjol Confitat

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 6 de junio de 2012
RECEPTA DE CUINA :


En Serafí de Ca la Borda de Trescallons, de la comarca de l'Alta Rafaga presenta el plat:
"Remèjol amb farciment de teixorda i salsa marfallona tendra, sobre un llit degelucs a la ratafia de guànecs".

Per fer-lo agafarem el remèjol d'aproximadament un quilo de pes. Ha de ser jove. Per saber si és jove li heu d'arrencar la cua, se li talla la salarda i es tasta: sité espines és peix, i si no en té remèjol tendre, que té un color vermellós, sino es torna com una cosa marronosa-verdosa.
Agafem el remèjol i el posem sencer a la cassola (si pot ser de les deteletenda), a foc lent uns cinc minuts -ull amb l'oli!- perquè li salti la pell, però s'ha d'estrallofar abans.
Mentre s'estrallofa el remèjol farem una picadeta amb les marfallones, all i julivert -val mésque en sobri no pas que en falti-. Per preparar el farcit de fetge de teixorda, que és molt difícil d'aconseguir perquè no existeix, ja que la teixorda és un vegetal i mai no ha tingut fetge. Encaraque antigament, totes les plantes del món en tenien de fetge, però per l'acció de la gravetat el van anar perdent per tant podem posar-hi fetge de codorniu o pèsols. Avui hi posarem pèsols, verds itendres, ja que l'important és la textura. S'ha de fer de tipus francès, amb decisió, amb les mans. Seguidament hi posarem el fetge de teixorda i la salsa de marfallones.
Per fer el llit hi posarem unasafata o un bol, coberta de paper d'embalar (mai paper de plata), així el guisat agafa el gust de pesarics i fenamec.
Ara anem per fer el llit de gelucs a la ratafia de guànecs. Els gelucs poden serde rastell o de trefona, segons gust del consumidor; els de trefona tenen un gust més de cimbell, són més cars i no s'estrallufen. Totes les trefones s'estrallufen.
Tirem la ratafia a la safata ique s'emborratxi per fer un llit borratxo. Ho reguem més amb la ratafia de guànecs feta amb martons joves com l'espinell, el ferluc, el camarmell i el tramegany (que només se'n troba a la comarca de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS