Renaixement

Páginas: 4 (908 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
Bibliografia
http://ca.wikipedia.org/wiki/Leonardo_da_Vinci
http://ca.wikipedia.org/wiki/Obra_art%C3%ADstica_de_Leonardo_da_Vinci
http://ca.wikipedia.org/wiki/La_Giocondahttp://ca.encydia.com/es/Filippo_Brunelleschi
http://ca.wikipedia.org/wiki/Filippo_Brunelleschi

http://ca.wikipedia.org/wiki/Michelangelo_Buonarroti


Va néixer l’any 1452, al municipi de Vinci, a Itàlia i va morira a Le Clos-Lucé, a Amboise l’any 1519. Representa l’artista renaixentista per excel·lència, l’home complet que s’interessa i excel·leix en totes les arts i estudia totes les ciències.
Als catorzeanys va entrar a treballar al prestigiós taller del i Perugino. Els seus primers treballs importants foren realitzats al servei del duc Sforza. Posteriorment treballà a Roma, Bolonya i Venècia, i passàels últims anys de la seva vida a França, tot acceptant la invitació del rei Francesc I de França.
Al llarg de la seva vida va desenvolupar l'estudi de les matemàtiques, la geometria,la perspectiva i totes les ciències de l'observació del medi natural, que a la seva època es consideraven indispensables. Com a educació complementària, també va estudiar arquitectura i enginyeria.
La seva obra:Com a pintor, plasma els seus estudis sobre els efectes de llum gràcies a una invenció seva: l’sfumato, que consisteix en una fusió de la llum i l’ombra en tons de color molt difusos. Les seves obresmés coneugdes són: La Gioconda i El Sant Sopar, el seu dibuix de l'Home de Vitruvi
Com a enginyer i inventor, Leonardo desenvolupà idees molt avançades per l'època que vivia, des de l'helicòpter, alcarro de combat, el submarí o, fins i tot, l'automòbil. En tant que científic, les aportacions de Leonardo van contribuir a desenvolupar el coneixement en els àmbits tan diversos com l'anatomia,l'enginyeria civil i l'òptica.

La Gioconda o Mona Lisa és el retrat més famós de la història i, potser, el quadre més famós de la pintura occidental.  És un retrat de mig cos on apareix una dona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Renaixement
  • El Renaixement
  • el renaixement
  • Renaixement
  • El renaixement
  • Renaixement
  • RENAIXEMENT
  • EL RENAIXEMENT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS