Renaixença

Páginas: 4 (759 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2013
Contesta aquestes preguntes:

1. Escriu un text de 200 paraules explicant què és la Renaixença i les principals característiques d'aquest moviment literari català. No et confonguis amb elRenaixement. 
La Renaixença es un moviment literari català sorgit a la primera meitat del segle XIX. "La pàtria" poema escrit per Aribau (1833), es considera l’inici d’aquest moviment, a partir d’aquellmoment la identificació entre llengua i pàtria va ser mes gran. Les característiques que defineixen la Renaixença son la dignificació de l'idioma i l'edificació d'una literatura nacional, van començar arecuperar la llengua i l’historia de Catalunya. Als seus inicis va estar reforçada per la recuperació de l’historia dins d’un ambient liberal i romàntic, era reivindicat per la població i gran partper la burgesia liberal majoritàriament de Barcelona. A meitat del segle XIX havien enfortit molt la cultura catalana, ja comptaven amb mites polítics i literaris i objectius de catalanitzar mes àmbitsd’aquesta cultura. La Renaixença va rebre un gran impuls al 1859 gracies a Antoni de Bofarull i Víctor Balaguer, amb els Jocs Florals els quals van tenir una gran popularitat, vinculats als JocsFlorals un grup de literaris van enfortir aquest moviment amb revistes, editorials, associacions i el futur catalanisme polític. Aixo va desencadenar tant el creixement del moviment com per exemple aMallorca o València, com en l’extensió de la llengua culte i literària de Catalunya.
 2. Explica en 200 paraules el tema principal de l'obra Terra baixa d'Àngel Guimerà. Quins personatges hi surten?Utilitza la informació dels Materials d'estudis, dels vídeos i busca'n de nova. Redacta el text, però, amb les teves paraules.
Tota l'obra gira al voltant d'un triangle amorós entre Sebastià, Marta iManelic. Sebastià és l'amo d'un molí i està enamorat de la Marta amb la qual té una relació, encara que per motius econòmics ha de casar-se amb una dona noble. Perquè ningú sospiti i poder seguir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La renaixença
  • La Renaixença
  • La Renaixença
  • la renaixença
  • la renaixença
  • Renaixenc a
  • Renaixença
  • LA RENAIXENÇA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS