Rendiment cos huma

Páginas: 18 (4359 palabras) Publicado: 25 de enero de 2014


























ÍNDEX
1 Introducció
2 Efectes de l’entrenament
3 Mecanisme de producció d’energia
4 Llindar anaeròbic
5 Part pràctica
6 Conclusions
7 Bibliografies




INTRODUCCIÓ
Un gran esportista neix o es fa? Yo de ti haría un punto hablando de esto, cuando acabes el Trabajo haz la introducción.
En aquests moments entre els científics hi hauna gran controvèrsia i la pregunta que es fan els es, un gran esportista neix o es fa? Amb això em vull referir a quin factor és el determinant en el rendiment final de l'esportista, la genètica o l'entreno fet durant tota la seva carrera.
Els factors fisiològics principals que determinen el rendiment són tres.
1. El consum màxim d'oxigen o VO2 màxim, aquesta propietat és la capacitat quetenen els músculs de consumir la major quantitat possible d'oxigen en els moments de màxim esforç, els esportistes de resistència.
2. Factor important anaeròbic que com ja he citat abans en és el llindar un apartat del treball és la potència màxima que pot donar un esportista abans que el metabolisme anaeròbic làctic intoxiqui els seus músculs, com més gran sigui aquesta potència major serà elrendiment de l'esportista, els esportistes d'èlit.
3. És la eficiència i la economia del moviment, que reflecteix a grans trets la capacitat de disposar d'un bon motor (cos) amb el mínim consum d'energia fins i tot a altes intensitats.

Però fins a quin punt la genètica és important en aquests tres factors?
Segons uns científics Canadencs, dos dels factors, el VO2 màx i el llindaranaeròbic. No només es neix amb aquestes qualitats sinó que també hereta la capacitat de millorar-les amb l'entrenament. Els científics intueixen que la influència de la herència genètica en la entrenabilitat del VO2 i de el llindar anaeròbic és major en esportistes d'alt rendiment, que estan sotmesos a grans càrregues de entrenament. També sembla que el potencial per rendir en esports deresistència s'hereta més de la mare que del pare.
Però tots aquests arguments poden ser contradits, per que encara no hi han estudis publicats que analitzin els efectes que un entrenament tan dur com el d'un esportista d'èlit.
Per exemple, els atletes kenians, que arrasen en la mitja i llarga distància des de fa temps, aquests tenen una genètica única. I per tant no és cert que els kenians s'entreninmés i millor que els blancs, sinó que està determinat per la genètica. Això també podria succeir amb una persona que s’entrenés molt dur i molt bé des de la seva adolescència, tot i no tenir una genètica privilegiada.
Un exemple clar que ens mostra que la genètica no és l'únic factor determinant és el cas del ciclista francès Laurent Jalabert, fins el 1995 era sprinter i això vol dir que elssprinters neixen dotats genèticament amb una alta proporció de fibres ràpides o del tipus II, incapaces de suportar esforços prolongats. Més tard va destacar com a escalador guanyant la Volta a Espanya i també fent-ho en tres etapes de Muntanya, per ser escalador es necessiten una gran quantitat de fibres lentes. Però al 1996 ens va tornar a sorprendre guanyant el campionat de món de contrarrellotge, osigui potència absoluta.
Amb tot això volem dir que encara no sabem quins són els gens responsables del rendiment humà, els científics Nord Americans i els Canadencs porten uns anys estudiant els cromosomes en busca d'aquests gens.





EFECTES DE L’ENTRENAMENT
Efectes de l'entrenament sobre el cos humà
La millora que produeix l'entrenament sobre el cos humà es produeix en diferentsnivells, tots ells molt importants. En podem destacar els següents:
Millora de la capacitat respiratòria i cardiocirculatòria.

Millora en la capacitat metabòlica de producció d'energia a nivell muscular.

Millora de les capacitats d'emmagatzematge i mobilització de les reserves energètiques.
Millora de la capacitat respiratòria y cardiocirculatòria

La respiració consisteix en portar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cos Humà
  • cos huma
  • El cos humà
  • El Cos Humà (Catalan)
  • Up Cos Huma
  • l'organització del cos huma
  • El cos humà: Estructures i Funcions
  • El Cos Humà I La Salut

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS