Reproducción assistida

Páginas: 16 (3861 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2013
1. Introducció.
1.1 Justificació, objectius i metodologia.
Primerament, hem triat aquest tema pel treball de recerca, ja que en un futur, a l’Aina, li agradaria treballar o especialitzar-se en algun àmbit relacionat amb la biologia animal o humana. Un altre motiu seria perquè si ens trobéssim en la situació de no poder tenir fills de forma natural, tinguéssim més coneixement de les opcions quepodríem tenir.
Els objectius que volem assolir en aquest treball són diversos, ja que els nostres interessos són diferents, però vam arribar a la conclusió que després d’aquesta recerca d’informació volíem saber els possibles problemes que presenten les parelles que no poden tenir fills. També investigar i conèixer les diferents formes de crear vida descartant la opció natural i els diferentstipus de fecundació artificial. Per altra banda, quan haguem complert aquests objectius, també ens agradaria conèixer els avantatges i els inconvenients des del punt de vista del metge i del pacient, i a part d’això, valorar el tracte que tenen entre ells, metge -pacient. I per finalitzar els nostres objectius, ens agradaria seguir el procés del pacient per arribar a la conclusió de que vol tenir unfill amb el procés de fecundació artificial.
En primer lloc buscarem informació a les diferents pàgines que podrem arribar a trobar a l’abast. També ens agradaria fer entrevistes a diferents metges i pacients, per altra banda, ens agradaria fer enquestes a algunes persones no relacionades amb la reproducció assistida, en aquest cas al nostre centre.


2. La reproducció assistida.
2.1 Que ésla reproducció assistida?
La fecundació artificial és el conjunt de tècniques orientades a obtenir la concepció de manera artificial. No és una nova tecnologia, ja que es coneixia des de finals del segle passat. Hi ha dos classes d’inseminació; en la que el donant és el marit o en la que el donant és una altre persona.







2.2 Quins tipus hi ha?Segons on es produeix la fecundació tenim que quan la concepció es porta a dins de l'organisme de la dona es parla de «fecundació intracorpórea», inseminació artificial, i quan es realitza fora d'ell, s’anomena "fecundació extracorpòria», és a dir, fecundació in vitro.
La fecundació intracorpórea, inseminació artificial, consisteix en col·locar a l'úter els espermatozoides seleccionats ambanterioritat a partir d'una mostra. També és una tècnica simple i eficaç amb un índex d’èxit notable.
La fecundació extracorpòria, fecundació in vitro, és una tècnica de laboratori que consisteix a fecundar els òvuls, prèviament extrets, amb els espermatozoides de la parella.

Segons d’on sigui la procedència del semen es distingeixen:
- La inseminació artificial homòloga, si l'esperma procedeix delmarit o de la persona convivent.






Font: ca.eugin.es
- La inseminació artificial heteròloga, si l'esperma procedeix d'un donant diferent del marit o convivent.




Font: ca.eugin.es
2.3 On es fa?
En centres de reproducció assistida i també en alguns hospitals de la seguretatsocial. També sabem que el cost econòmic d’una i de l’altre varia una mica, ja que els centres sempre són més cars que els hospitals de la seguretat social, però també cal dir, que en els hospitals, tens llista d’espera, ja que la majoria de les persones que es volen quedar embarassades no tenen els suficients diners per pagar en un centre de reproducció i obtén per la opció de esperar.


3.Problemes de la parella.
3.1 Causes d’esterilitat masculina.
Les principals causes que causen esterilitat en el sexe masculí són:
Disfunció erèctil: L´erecció insuficient per a penetrar a la dona provoca esterilitat.
Anejaculació: Les causes més freqüents són la diabetis i les lesions medul·lars per accident que provoquen paraplègia; altres causes són hormonals psicòlogiques.
Estrés....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reproduccion
  • Reproduccion
  • Reproduccion
  • Reproduccion
  • La reproduccion
  • reproduccion
  • Reproduccion
  • LA REPRODUCCION

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS