REPRODUCCIÓ HUMANA ASSISTIDA

Páginas: 6 (1485 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2013
Reproducció humana assistida
La Reproducció assistida és la tècnica de tractament de l’esterilitat o infertilitat en la que es manipulen els òrgans que es fusionen en la reproducció sexual.
La Reproducció assistida es pot dur a terme de diferents maneres, però, les més utilitzades són:
Preservació de la fertilitat: Gràcies als avenços en el diagnòstic precoç i en la teràpia oncològica cadavegada augmenta més el nombre de pacients joves que han sobreviscut al càncer. No obstant això, moltes d'aquestes teràpies comporten un important efecte secundari: la pèrdua de la fertilitat. Les societats mèdiques recomanen oficialment que tot home o dona amb càncer ha de ser informat i aconsellat sobre com preservar la seva fertilitat abans d'iniciar els tractaments.
Fecundació in vitro:Aquest tractament s’utilitza quan els òvuls de la dona estan bé però en canvi els espermatozoides de l’home són dèbils. El que es fa és extreure un o més òvuls de la dona, i un cop els tenim al laboratori els fecundem inserint-los-hi els espermatozoides del pare o d’algun donant. Al cap d’unes hores tornem a posar l’embrió dins l’úter de la dona.
Quan més d’un òvul és fecundat, els embrions sobrantses conserven congelats per si calgués repetir el procés. Aquest procés consta de cinc fases:
1.Estimuclació ovàrica. Aquest procés dura uns 12 dies en els quals a través de ecografies s’observa - . Quan aquets ja tenen numero i el tamany adequat podem realitzar el tractament.
2.La punció. Una petita intervenció a quiròfan.
3.Fecundacó dels òvuls. Es pot fer de dos maneresdiferents: introduint un espermatozoide dins de l’òvul, o deixar un òvul amb tot d’espermatozoides al voltant.
4.Cultiu embrionari. Els òvuls estan al laboratori de 3 a 5 dies, on se’ls i fa un seguiment.
5.Trensferencia embrional. S’introdueixen els millors embrions dins de l’úter matern.
Donació de semen:
Les pacients han de recórrer a la donació de semen en els següent casos:-Quan el semen de la seva parella és molt patològic
-En absència d'espermatozoides
-Quan l'home és portador d'una malaltia genètica
-Quan l'home és portador d'una malaltia de transmissió sexual
-Quan es detecten anomalies cromosòmiques al semen.
-Quan l'home té un grup sanguini positiu i la seva dona negatiu
-En cas de dones sense parella.
La selecció dels donants de semen està regulada perLlei i inclou homes majors de 18 anys amb un bon estat de salut física i mental, amb un estudi de malalties infeccioses negatiu i sense antecedent de malalties hereditàries greus en la seva família. El procés de donació de semen és anònim i altruista, encara que la llei permet una compensació pels inconvenients generats en cada donació. Les mostres de semen són emmagatzemades mitjançant congelacióen bancs i es mantenen en un període de quarantena de 6 mesos, després de la qual cosa es repeteixen les proves de malalties infeccioses per garantir que el donant no estigui en una fase inicial d'alguna infecció. Finalment en les clíniques IVI un cop comprovada l'absència d'infeccions i l'adequada tolerància del semen a la congelació conservant la seva qualitat, les mostres s'alliberen per alseu ús en tractaments.
Donació de Ovòcits: Aquest tractament es realitza quan les pacients han arribat a la menopausa de forma prematura o els i han extirpats ambdós ovaris. També pot ser quan hi han anomalies cromosòmiques que de manera sistemàtica es transmeten a la teva descendència, o quan no responen bé a la medicació estimuladora de l'ovari. Hi ha la possibilitat real de quedar embarassadamitjançant la donació d'ovòcits. Les dones receptores han de prendre una medicació que proporciona al seu úter la capacitat d’implantar embrions transferits i, mentre es produeix una donació, han de romandre en contacte amb el Centre IVI per poder ser localitzades en el moment en què es produeixi una donació. A les donants d'ovòcits se'ls practiquen els mateixos controls que realitzen als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA REPRODUCCI ASSISTADA
  • Reproducci n Humana
  • Etapas De La Reproducci N Humana
  • Reproducci n en el ser humano
  • 2 3 reproducci n humana
  • Unidad n 3 Hormonas y Reproducci n Humana
  • Etapas de la Reproducci n Humana
  • LA REPRODUCCI N HUMANA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS