Republica i Guerra Civil

Páginas: 15 (3628 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013
 EXERCICIS DE LA SEGONA REPÚBLICA I LA GUERRA CIVIL
SEGONA REPÚBLICA
1- Respondre a les qüestions de les diferents fonts.
El 6 d’octubre - Quin significat té aquesta proclama de Companys? Per què la insurrecció de Barcelona va ser sufocada ràpidament?
La proclama de Companys significa la motivació essencial pels oients que recolzen el Govern de Catalunya. Expressa amb energia que s’havia dedefensar la República Federal que acabava de proclamar amb qualsevol amb paraules i accions.
La insurrecció de Barcelona va ser sufocada ràpidament perquè significava una amenaça conspiradora per Espanya. Es va sufocar tan sols en unes hores mitjançant la declaració de l’estat de guerra i l’assalt de la Generalitat.
La revolta d’Astúries – Es pot considerar la insurrecció d’Astúries com unmoviment reformador de les mancances de la República, o bé es plantejava un nou tipus de societat? Raona la teva resposta.
La revolta d’Astúries es pot considerar com un moviment que pretenia instaura un nou tipus de societat perquè els seus objectius eren abolir el sistema republicà establert per la Constitució de 1931 i instaurar un règim socialista.
Les eleccions de febrer de 1936: dos bàndolsben oposats – Quins eren els integrants dels dos bàndols segons aquest setmanari satíric republicà?
En una banda se’ns presenta el bàndol del Front Català d’Ordre format per les forces polítiques catalanes de dreta: Dreta de Catalunya, Acció Popular Catalana, Partit Republicà Radical, Comunió Tradicionalista i Renovació Española.
D’altra banda se’ns presenta el Front d’Esquerres de Catalunyaformat per les forces polítiques catalanes d’esquerra: el Partit Socialista, la Izquierda Republicana, la Unió Republicana, el Partit Comunista d’Espanya i els nacionalistes gallecs catalans.
La Llei de contractes de conreu de 1935 – Quines millores oferia la llei als pagesos arrendataris? Com reaccionaren els propietaris? Quines conseqüències tingué aquest conflicte?
Les millores que s’ofereixenals pagesos arrendataris mitjançant aquesta llei són: la dotació de terres amb el fi de l’explotació de la naturalesa agrícola, la possibilitat de disposar de la terra durant sis anys més si l’arrendatari no avisa per escrit a l’arrendador el venciment del contracte i que el treballador de les terres tenia el dret d'adquisició d'aquestes mitjançant l'abonament del seu valor al propietari.
Davantd’aquesta llei, els propietaris es van unir en l’Institut Agrícola Català junt amb la Lliga Catalana per presentar un recurs amb el qual expressaven els seu descontent i el desacord amb aquesta llei.
Finalment, la conseqüència d’aquest conflicte va ser l’abolició de la Llei de contractes perquè el Tribunal de Garanties Constitucionals estava d’acord. Tot i que després de la seva supressió elParlament de Catalunya va tornar a restaurar-la i per tal d’evitar un enfrontament es varen fer una sèrie de reformes de la llei per tal de moderar-la.
Les eleccions de novembre de 1933 – Se’ns presenta una font primària ja que fa referència als fets contemporanis mitjançant una imatge, per tant, és una font iconogràfica. La imatge expressa com l’Esquerra Republicana de Catalunya incitar a votar ala gent del poble per tal de recolzar la república i aconseguir la autonomia catalana i donant a veure que si no es vota es dona força a la Lliga.
La radicalització del PSOE – Quins objectius es proposava el PSOE? Quins factors van propiciar la seva radicalització cap a posicions insurreccionals?
Els objectius que proposava el PSOE era la formació d’una oposició suficientment forta per combatreel règim de Franco.
El factors que van propiciar la seva radicalització cap a posicions insurreccionals va ser la evident preparació del bàndol contrari.
2- Comentar els dos cartells polítics de la pàgina 267.
Comentari de “ Cartell de propaganda electoral del Front d’Octubre, febrer del 1936.
Se’ns presenta una font primària, ja que fa referència als fets contemporanis. Aquesta font que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 2º República y Guerra Civil
  • Guerra Fría y Guerra civil República Dominicana
  • REPU BLICA I GUERRA CIVIL
  • Causes i conseqüències de la Guerra Civil Espanyola
  • Republica i
  • Historia 2 de Bachiller Vocabulario II República y Guerra Civil Española
  • Resumen. La Segunda República y la Guerra Civil
  • segunda republica española y la guerra civil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS