Resaggrf

Páginas: 8 (1795 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
Partició i formateig dels disc dur

En este article es descriu com crear particions (preparar) i formatar un disc dur abans d'instal·lar Windows XP amb el seu corresponent programa d'instal·lació. Este article també conté aspectes que s'han de tindre en compte abans de crear particions o formatar el disc dur, així com vincles a recursos que poden ajudar-li a solucionar els problemes que puguensorgir. Este article està destinat a usuaris avançats.

Pot usar altres mètodes per a crear particions i formatar el disc dur abans d'instal·lar Windows XP com, per exemple, les ferramentes Fdisk i Format.

Com utilitzar Fdisk i Format per a crear particions noves o tornar a crear particions en un disc dur Si ja està executant Windows XP en l'equip i desitja crear altres particions que nosiguen la del sistema o la d'inici, pot utilitzar les ferramentes Administració de discos de Windows XP.

Abans de crear particions i formatar el disc dur, assegure's de realitzar el següent: Prepare el disc dur segons les instruccions del fabricant Si utilitza un disc dur SATA, ometa este pas i vaja a la secció 'Determine el tipus de sistema d'arxius que desitja usar'. Si usa un disc dur IDE,configure els ponts i el cablejat segons la funció del disc dur (per exemple, principal o subordinat) i realitze qualsevol canvi necessari en el BIOS (o CMOS) . Per a configurar els ponts i el cablejat i realitzar qualsevol canvi necessari en el BIOS o CMOS, consulte la documentació inclosa amb el disc dur i la placa base, o bé pose's en contacte amb els fabricants. Determine el tipus de sistemad'arxius que desitja usar Pot usar els sistemes d'arxius NTFS o FAT. NTFS és el preferit per a formatar el disc dur, a menys que desitge executar una versió anterior de Windows que no puga llegir particions NTFS.

Si el disc dur ja conté dades, faça una còpia de seguretat Assegure's de fer una còpia de seguretat de totes les dades importants abans de continuar. Quan crega particions i formata undisc dur, totes les dades d'eixa partició s'eliminen definitivament. Pot veure la informació de la partició actual sense eliminar les dades.

Si el disc dur té un programa de superposició d'unitats o d'administració de discos, assegure's de que és compatible Si l'equip utilitza un programari de superposició d'unitats per a la compatibilitat amb discos durs grans, no use el programa d'instal·lacióde Windows XP per a crear particions o per a formatar la unitat fins a haver verificat que Windows XP és compatible amb este programari. Si té instal·lat un programari de superposició d'unitats, pose's en contacte amb el fabricant del programari per a saber si és compatible amb Windows XP. Si no està segur de si té instal·lat un programari de superposició d'unitats, pose's en contacte amb elfabricant de la unitat de disc dur o de la placa base.

Si té programari que desitja tornar a instal·lar, verifique que té els discos Assegure's de disposar dels CD o disquets originals per a poder tornar a instal·lar els programes després de crear particions i formatar el disc dur. Si va adquirir una actualització d'un programa, comprove que té la versió completa del programa original. Moltsprogrames d'actualització requerixen una comprovació del dret d'actualització abans de poder instal·lar el producte actualitzat. Si no troba els CD o disquets originals, pose's en contacte amb el fabricant del programari abans de continuar.

Si ha actualitzat els controladors dels dispositius perifèrics, faça una còpia de seguretat dels mateixos Si ha instal·lat un controlador de dispositiuactualitzat per als seus dispositius perifèrics (per exemple, mòdems i impressores) , assegure's de fer una còpia de seguretat del nou controlador
del dispositiu en una ubicació que no siga la unitat que desitja formatar i per a la que desitja crear particions, de manera que puga tornar a instal·lar-ho després d'instal·lar el sistema operatiu. Configure l'equip perquè s'inicie des de la unitat de CD o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS