Reseña Bienvenido Mr. Marshall

Páginas: 3 (655 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
Aquest cop, he decidit veure Bienvenido, Mr. Marshall, ja que és una pel·lícula força polèmica que presenta una clara crítica a la societat espanyola de l’època. Aquest va ser dirigit el 1953 peldirector Luís García Berlanga, més conegut com a “Berlanga”, i protagonitzada, principalment, per José Isbert, Manolo Morán i Lolita Sevilla.

Molt breument, podem dir que la pel·lícula tracta d’unpoble, Villar del Río, i dels seus habitants que rebozan de alegría perquè els americans vindran a Espanya per presentar-los el Pla Marshall. Aquest va ser iniciat l’any 1947, any en què els EstatsUnits va decidir ajudar econòmicament a força països europeus perquè recuperessin l’estatus després dels desastres de la Segona Guerra Mundial i, d’aquesta manera, poguessin frenar l’expansió soviètica.Llavors, els habitants de Villar del Río, amb altíssimes expectatives en aquesta visita, s’esforcen en preparar la celebració. Així doncs, inverteixen un munt de diners i preparen una munió d’actesper impressionar els possibles inversors, però sempre donant per fet que els americans els ajudaran. Si més no, com va ocórrer històricament, els americans simplement passen de llarg amb els seuscotxes, deixant amb la boca oberta a tots els ciutadans i deixant clar, naturalment, que el Pla Marshall no ajudarà a Espanya. És llavors que les expectatives dels vilatans esdevenen somnis que maiarribaran a complir-se, i tots ells tornen a la seva humil vida quotidiana, desitjant oblidar l’enorme desengany que han patit.

Costa de creure que aquesta comèdia costumista amb clar to de sàtira icrítica de las situació política i econòmica espanyola pogués passar la censura franquista. Es diu, però, que si la pel·lícula va ser estrenada, va ser per la xenofòbia que conté en vers els americans, amode de desfogar la ràbia que Espanya acumulava. Si més no, a mi em sembla que s’ha de tenir molt poques llums per no veure les veritables intencions de Berlanga, que clarament estava mofant-se de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bienvenido Mr Marshall
  • Bienvenido Mr. Marshall
  • Bienvenido Mr Marshall
  • Reseña
  • Bienvenido mr. marshall!, el renacimiento del cine español
  • Análisis De La Banda Sonora De La Película "Bienvenido Mr. Marshall"
  • Marshall Berman reseña
  • Reseña mr holland opus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS