Reseña Poesia

Páginas: 3 (750 palabras) Publicado: 6 de junio de 2012
Marc Granell va nèixer a València el 19 d'abril de 1953. Va estudiar Filosofia i Filologia a la Universitat de València, però va deixar aquestes dues carreres inacabades. Ja aleshores començava amoure's en els ambients poètics universitaris i, poc després, amb l'autor immers en el grup de poetes i narradors que havien de revolucionar l'esquifit panorama de la literatura catalana al PaísValencià, té lloc la fundació de la revista Cairell. Aquesta revista, suposarà una concentració generacional d’escriptors que, amb l'antologia Carn fresca (1974) i els Premis Octubre, emmarca els primerspassos de la generació dels 70 a València.
Però abans de Cairell (1978-1981) la veu poètica de Marc Granell ja havia donat la seva dimensió el 1976 quan, amb 23 anys, guanyava el premi Vicent AndrésEstellés dins dels Premis Octubre. Aquest llibre, Llarg camí llarg, publicat el 1977 i molt ben rebut per la crítica, deixava veure una veu subtil i madura que s'endinsa als camins difícils de la passió idel dolor, amb versos contundents i cisellats
A partir d'aquest llibre, la poesia de Marc Granell es farà habitual a les col·leccions que donaran veu a la seva generació. L'any 1978 publica Notíciade la tribu i poc després Refugi Absent a Llibres del Mall de Barcelona, amb una portada de Joan-Pere Viladecans. El 1979 guanya el premi Ausiàs March.
Més tard veuran la llum nous llibres que venena consolidar la seva presència inexcusable dins del panorama de la poesia catalana, com ara Exercici per a una veu (1981), Versos per a Anna (2003), entre molts altres. L'any 1999 va aplegar la sevapoesia publicada fins aleshores al llibre Poesia reunida, publicat per Edicions de la Guerra. I tot això s'ha de complementar amb el seu esforç per dignificar la poesia per a infants, en llibres comL’illa amb llunes (1993) o La lluna que riu i altres poemes (1999).
La seva col·laboració a Cairell, com a membre del consell de redacció, és només una primera fita de la seva activitat com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RESEÑA : RAFAEL NÚÑEZ RAMOS- LA POESÍA.
  • Poesía "La Poesía
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia
  • Poesia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS