Reseña Va de mestres

Páginas: 8 (1764 palabras) Publicado: 10 de enero de 2015
VA DE MESTRES
CARTA ALS MESTRES QUE COMENCEN
Jaume Cela Ollè i Juli Palou Sangrà













Resum.
Aquest llibre és una recopilació de cartes que ens ajuden a entendre situacions viscudes en el dia a dia de classe. S’adreça a futurs mestres i ens parla com el que serem, futurs mestres, però també és per mestres que actualment estan exercint i per mestresretirats. Intenta ajudar-nos donant consells sobre situacions reals i a com aconseguir ser un bon mestre.
A través de llibres, cançons, cites i analogies de pel·lícules, els autors ens situen en un context d’aula on ens mostren les vivències i les experiències amb els alumnes que sorgeixen dins ella.
La feina de mestre és una feina que t’ajuda a créixer com a persona i al mateix temps ensenyesa créixer als teus alumnes. Com diuen els autors “feim camí junts”, és a dir, guiar l’alumne i acompanyar-lo mentre construeix el seu camí i ser conscients de que fent això també construirem el nostre.
Ser mestre implica que moltes vegades no saps exactament què fer, és a dir, no existeixen pautes per ser un bon professor, per això una altre idea que esmenten és el fet de que ser mestre és unafeina molt vocacional. T’ha d’agradar la idea d’acompanyar els alumnes durant el seu creixement i la idea de que tu formaràs part del desenvolupament del nin/a i de l’adquisició de les seves competències tan importants en el seu futur.
L'alumne s'ha de sentir integrat i això també és feina del mestre, qui ha d'acollir, amb l'ajuda de la resta de companys i fer que tots formin part d'un grup on cadaun tengui el seu paper, sense excloure a ningú, tenint clares les possibilitats de cada un d'ells i donant-los un vot de confiança. Per tant un mestre no tan sols instrueix, sinó que educa i guia en el principi del camí de la vida, ensenya valors i a confiar en un mateix.
Per acabar, el llibre ens parla de les dificultats en l'educació degudes als canvis socials i culturals. Abans les famílieseren totes molt paregudes, en l'actualitat, hem patit un canvi de rol familiar i ara tenim famílies molt diverses, per tant el mestre també ha de preocupar-se i tenir en compte l'educació que els nins i nines tenen a casa. Amb l'actual revolució tecnològica l'escola també en surt afectada i un bon mestre ha de saber adaptar-se i tenir clar que el procés d'educació és permanent, tant pels seusalumnes, com per ell.
En definitiva, aquest llibre deixa vorer que és un bon mestre i com podem arribar a ser-ho ensenyant el que som, sent humils. Com diuen els autors, ensenya allò que ets i seràs allò que ensenyes.

Paraules clau.
Mestre. Persona que posseeix un saber i el sap ensenyar o transmetre.
Educar. Formar amb l'objectiu del desenvolupament integral de la seva personalitat.
Ensenyar.Mostrar, tant voluntària com involuntàriament, alguna cosa. Comunicar coneixements.
Aprendre. Adquirir el coneixement.
Classe. Conjunt de persones amb un objectiu comú.
Escola. Institució on adquirir coneixements.
Respecte. Sentiment de reverència pels mèrits, rang, saber... d'algú.
Comunicació. Transmetre un missatge, assabentant-se de que l'altre el rep i establir una relació i unainteracció.
Convivència. Vida comú entre persones, acceptant i respectant les accions dels membres.
Confiança. Seguretat d'aquell que compta amb els altres.
Feim camí junts. Fan referència a l’evolució com a persona que fa un mestre quan ensenya als seus alumnes, aprèn d’ells, els guia i els acompanya mentre construeixen junts.
Vocació. Estimar la feina per poder fer un gran treball.





Idees.- Mestre constructivista que acompanya i guia l'alumne fent de bastida pel seu aprenentatge. Ocupa un segon lloc respecte de l'alumne deixant-lo ser el protagonista dels seu procés.
- Hem de ser conscients del que passa a les nostres aules i preocupar-nos de les necessitats singulars de cada un i ser conscients que segurament no encaixaran amb les necessitats que ens volen fer veure les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Va de mestres
  • VA DE MESTRES
  • Resumen capítulo "va de mestres"
  • Va de mestres. retos del maestro del s.xxi
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS